Mit gondoltok a horoszkópokról?
A horoszkópok? Tízféle újságot is elolvashatsz, mind mást fog mondani, tehát a horoszkóp az emberi butaság netovábbja.
Ha véletlenül valakinek a kezébe olyan újság kerül, ami épp találó az illetőre nézve, akkor megvan a véleménye: Íme a horoszkóp nem hazudik. Pedig dehogynem. Mindig attól függ, hogy valójában elhiszed-e, amit ott írnak. Ha elhiszed, hogy mondjuk sok pénzed lesz, az is hazugság, de akinek bejön, az azt mondja, hogy igaz, amit a horoszkóp ír.
Az ilyen újságosat nem hiszem el. De mindig elolvasom. Általában úgy működik nálam hogy ami jó azt úgy veszem hogy úgy is lesz, ha meg rosszat ír akkor elkönyvelem hogy baromság xD
Viszont van valami komolyabb horoszkóp is amihez kell a születési hely, idő, óra perc... nah arra egy nő egyszer csinált itt gyiken nagyon durr jellemzést mondjuk mondtam neki hogy el van csúszva mert a nagy része már elkezdődött amit mondott- de az is igaz hogy nem tudtam perce pontosan megmondani a születésemet és itt 5 perces tolás is számít... egy ilyet am akarok majd csináltatni!
Kedves Kérdező!
A horoszkópok véleményem szerint fontos emberi dolgokra építenek: az életünk alakulásának bizonytalan voltára, és az egyes csalódások miatt kialakuló bizonytalanságérzetünkre. Ezek természetes és helyes emberi reakciók, és ezeket a horoszkópírók kihasználják. Minden ember élete bizonytalan szálon fut abból a szempontból, hogy döntések sorozata, és még ha jól döntünk is, úgymond közbejöhetnek rajtunk kívül álló faktorok. Igen ám, de ebbe belekapaszkodni, és ezzel az ürüggyel "támpontot" adni az életben az embereknek igen nagy üzleti fogás a horoszkópírók részéről, és valljuk be, brilliáns, habár véleményem szerint mérhetetlenül etikátlan ötlet. Ha végignézzük azt, hogy mi olvasóként a horoszkópból mit profitálunk, és azt, hogy milyen hátrányunk származik belőle még akkor is, ha igazán úgymond "nem hiszünk benne", csak elolvassuk, azt láthatjuk, hogy a mérleg igencsak a 2. serpenyő, tehát a hátrány felé billen el. Kifejtem, hogy miről beszélek itt: a horoszkópolvasás előnye: ha rossz a kedvünk, arra a kis időre jobb lesz, mert jó dolgok vannak benne leírva, és hihetünk benne, hogy be fog következni. Ha csalódás ért bennünket, valaki a lelkünkbe taposott, olvashatunk róla, hogy akármit is mondott ez az illető nekünk, nem igaz, ugyanis mi ilyenek és olyanok vagyunk és ezzel és amazzal a jó tulajdonsággal rendelkezünk már születésünktől kezdve, ezért hiába valóban vannak hibáink, eredendően jók vagyunk, csak minket nem értenek meg. Ez oda le van írva, meg van írva a csillagokban. Ha viszont közelebbről vizsgáljuk ezt az érvet, láthatjuk, hogy erős az esély arra, hogy csupán légből kapott magyarázkodás, ugyanis a csillagokban én speciel még nem jártam, de gondolom, a kedves olvasók többsége sem volt még ott, így tehát azt gondolom, ott bármi lehet, én nem fogom megtudni, mi az:). Ezzel szemben vázolnám a negatív oldalát, ami jóval több: kísérletek is igazolják azt, hogy ha az ember személyiségét valamilyen szinten kívülről megítélik, ösztönösen igyekszik is olyanná válni, még akkor is, ha valójában köze nincsen hozzá, ha azt akarja, hogy elismerjék. Így szépen lassan jobban hihet benne, hogy a dicséretek, amiket a horoszkópban olvas, valósak, mert hát ő tényleg úgy viselkedik. Csak közben azt felejtik el az emberek, hogy annak, ha ők felvesznek egy viselkedési stílust, köze nincs ahhoz, ahogy ők éreznek valójában (valóságshow effektus, ezt mutatják be az ilyen műsorok is). Ezzel kialakulhat egy teljesen hamis énkép, ami korlátolt, mert mindösszesen pár tulajdonságból tevődik össze, az se biztos, hogy helyesen. A horoszkópok semmit sem tudnak a saját életünkről, valódi tapasztalatainkról, szenvedéseinkről, amik mind-mind fontos részét képezik emberi mivoltunknak és karakterünknek, ennek ellenére pontosan leírják, milyenek vagyunk fittyet hányva ezzel valódi értékeinkre. Egy színházi szerepnek esetleg megteszi a horoszkópos énünk, de hogy teljes életet élni erre a képre alapozva érdemes-e...azt mindenki döntse el maga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!