Panelházban lakók, ti egyáltalán nem beszéltek a "szomszédaitokkal"?
Én falun lakok, ahol szinte mindenki ismer mindenkit.
De ti a panelházakban, tényleg nem is köszöntök az azonos emeleten élőknek?
Én azt se tudom hogy hívják őket.
Pedig már 3 éve itt lakom
Tény, hogy nem olyan a kapcsolat a lakóközösséggel, mint falun a szomszédokkal, de nem megyünk el egymás mellett az utcán. Legalábbis én mindenkit megismerek, a többség vagy nem tudja ki vagyok(2,5 éve lakunk itt), vagy nem érdekli a dolog őket, mert vissza sem köszönnek.
Főleg a velem egy szinten lakókkal vagyunk beszélő viszonyban.
Nagymamám mondogatta folyton, amikor még állásinterjúkra jártam és főtt a fejem, hogy kire hagyjam a fiamat addig, hogy valamelyik szomszédba adjam be. Mai napig nem érti meg, hogy nem olyan a viszonyunk senkivel itt, hogy nyugodt szívvel rá merjem hagyni valakire.
más szinteken még télen a virágokat sem merném kirakni a folyosóra. :S
3 évig laktam panelben, ismertem az alattunk lakót, meg az emeletünkön lakó két másikat. Köszöntünk egymásnak, más nem volt (pedig én falusi vagyok, és elég közvetlen, nyitott és érdeklődő természetű vagyok, de úgy láttam, nekik elég volt a köszönés, nem igényeltek többet).
Most egy téglaházban lakom, 6 lakásos, itt mindenki ismer mindenkit, szoktunk együtt nyársazni, grillezni a kertben, szerencsére mindenki tök jó fej, és ismerjük többé kevésbé egymás családját és magánéletét is... akár a Barátok köztben :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!