Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni álmok ellen?

Mit lehet tenni álmok ellen?

Figyelt kérdés
Az alvásciklusaim eléggé el vannak csúszva; általában hajnalban alszom el, és dél körül kelek. Előfordul, hogy nem tudok 3 óránál többet aludni. Viszont mindig álmodok! És nagyon élénken emlékszem az álmaimra, amik szinte mindig valami érzékeny ügyet érintenek a lelkemben. Gyakran kelek sírva, és a folyamatos rosszkedvemet is megalapozza. Mit tegyek? Így nem lehet élni!
2009. ápr. 22. 12:31
 1/8 anonim ***** válasza:
Próbálj meg többet aludni,nyilván fáradt,zaklatottabb vagy,így nyugtalanul alszol,és rosszat álmodsz.Ez ennyire egyszerű.
2009. ápr. 22. 12:45
 2/8 A kérdező kommentje:
De ez nem megy ilyen könnyen...
2009. ápr. 22. 12:50
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha kávézol kevesebbet fogyassz belőle pláne délután 4után már egyáltalán nem. Vegyél v.milyen nyugtató teakeveréket(drogéria, herbária) Ha súlyos lelki problémáid vannak lehet, hogy pszichológushoz kellene fordulnod. (Egyébként engem is megviselnek néha az álmaim)

Jah és délután a fekete illetve a zöld teát is mellőzd, mert abban is van koffein bőven.

2009. ápr. 22. 12:57
 4/8 A kérdező kommentje:

Kávézni csak felkelés után szoktam.

Járok pszichológushoz, de ezt még sosem említettem. Majd mondom, ha legközelebb megyek, de igazából nem hinném, hogy tud segíteni.

Milyen házi praktikák vannak? Például hallottam olyat, hogy ne együnk zsírosat lefekvés előtt... Meg ilyenek.

2009. ápr. 22. 12:59
 5/8 anonim ***** válasza:
71%
Hát én egyetlen módját ismerem ennek a problémának az orvoslására, szóval én is gyakran voltam, vagyok így, de észrevettem, azon az éjjelen soha sem emlékszem az álmaimra, mikor előtte beszívok a spanokkal! Szóval tök könnyen elalszok akkor és reggelente frissen is ébredek! Most lehet, hogy ezért a válaszért kegyetlenül le pontoznak, de ez így van nálam is és a többi ismerősömnél is, akik szívnak néha! Ez az egyik alternatíva, az altató szedését semmiképp nem ajánlom, mert attol csak rémálmaid lesznek! De ha esetleg nem hajlasz az ötlet felé, akkor próbáld meg azt, hogy elalvás előtt iszol egy bögre langyos tejet, az is kellemesebb alvást biztosít, és az tudományosan bizonyított is! De a rossz alvásod oka szerintem az lehet, hogy nem éjjel alszol, hanem délelőtt, ha van rá lehetőség akkor éjszaka aludjál inkább! Ezt a következő miatt javaslom: Az ember nem éjszakai lény, és a biológiai órája is az éjszakai alvásra van hangolva! Tehát ha az ember nappal alszik, kevésbé tud mélyen alúdni, mint az éjszakai alvásnál! De ha az ember mélyen alszik, akkor nem emlékszik az álmaira olyan élénken! Remélem tudtam segíteni!
2009. ápr. 22. 13:21
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ. :-) Felpontoztalak. :-)

Megpróbálkozom a tejjel, és igyekszem magam visszaszoktatni "nappali-módba", de ez nem megy egyik napról a másikra.

A fűvel csak az a baj, hogy lehet, hogy jól aludnék tőle, és jól is érezném magam, de igen labilis lelki állapotban vagyok, ezért talán nem lenne jó ötlet... :-)

Ha valaki tud még valami okosat, az írjon, és megpróbálom az eddigi tanácsokat is. :-)

2009. ápr. 22. 13:25
 7/8 anonim ***** válasza:
ne egyél lefekvés előtt legalább 3 4 órával és éjfél előtt feküdj le
2009. ápr. 23. 02:54
 8/8 anonim ***** válasza:
Szia!Sajnos az álmokkal nem igazán lehet kezdeni semmit ugyanis azt a te tudatalattid közvetíti az agyadnak és azt nem tudod befolyásolni!Ez az én véleményem!helo
2009. ápr. 24. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!