Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Lehet, hogy felismerem magamon...

Lehet, hogy felismerem magamon a depresszió jeleit?

Figyelt kérdés

Mármint ismerőseim azzal piszkáltak, hogy nem vagyok-e "depis", ezért olvastam utána, hogy mik is a depresszió pontos tünetei, és nagyon meglepődtem, hogy jóformán egytől egyik mind illik rám. Létezhet, hogy ezt így magán észrevegye az ember, vagy csak túlreagálom? Mert elvileg az ilyen betegségben szenvedők jórésze tagadja, hogy bármilyen problémája lenne. Serdülőkorban vagyok, anyukámnak beszéltem a dologról, de nem vett komolyan. Légyszi, csak rendes válaszokat adjatok!

és még pár példa a rám valló tünetekre:

"levert hangulat"

"érdeklődés és öröm jelentős csökkenése"

"Insomnia - alvásképtelenség"

"Fáradtság vagy anergia"

"Értéktelenség érzete vagy (...) önvádlás/bűntudat"

"Csökkent gondolkodási, összpontosítási vagy döntési képesség"

"halál gondolatával való gyakori foglalkozás"

2011. szept. 1. 21:03
 1/2 anonim ***** válasza:
Vannak hasonló tüneteid. Beszélgess apukáddal, vagy egy tanároddal ha anyukád nem vesz komolyan. Iskolapszichológus van? Mert akkor oda is elmehetnél. Jót beszélgethetnél vele. Nem piszkálódásból mondom, én is voltam már régebben és sokat segített
2011. szept. 1. 22:01
 2/2 anonim ***** válasza:

aki figyel önmagára az általában rá szokott jönni hogy ha nincs rendben valami

ha már több hónapja érzed így magad akkor tényleg depresszióról lehet szó én nem árt orvoshoz menni mert ez magától nem múlik el évekig is eltart ez az állapot

2011. szept. 2. 00:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!