Vajon Te meg tudod oldani? Mi jon ki?
"Egy buszban 7 lány utazik. Mindegyiknek van 7 hátizsákja.
Minden hátizsákban van 7 macska. Minden egyes macskával van 7 cica.
Kérdés: Hány láb van a buszban?"
macska és cica az ugyanaz...
Minden egyes macskával van 7 cica-ez most mi? XD
ez hülyeség:D
nem tudjuk, hogy amputálták-e valamelyiknek
lányt sofőrt meg még nem láttam
Jajj most ne a szovegbe kossetek mar bele kerlek...
Sofort allitolag nem kell szamolni.
Amugy hotdogon talaltam, allitolag kevesen tudjak megoldani es regen az okosabb vagy mint egy 5.-esben volt. A hotrogos kommentek kozul csak egy 55 eves no megoldasat talaltam jonak es kivancsi vagyok itt milyen megoldasok szuletnek.
Aztan majd vmikor levezetem az en megoldasomat is!
Akinek a 10000 feletti szam jott ki az leirna h h szamolt mert ezt sokan irjak...
Én vagyok az első válaszoló, és én a sofőrt is számoltam, bár magával a kérdéssel még soha nem találkoztam előtte.
Hogyhogy hogy számoltam? Bár nem vagyok 55 éves, de azért számolni tudok. Miért, ti hogy számoltok? Rajzold le, ha nem megy.
7 lány × 2 láb = 14 láb
7 hátizsák × 7 macska= 49 macska × 4 láb =196 láb
49 macska × 7 cica = 343 cica × 4 láb = 1372 láb
Ez összesen: 14+196+1372=1582 láb
De! Mivel utaznak, ezért valakinek vezetnie is kell a buszt, tehát hozzájön a buszsofőr 2 db lába, ez összesen 1584 láb.
Remélem jól számoltam...!
Nekem megy :) es sztem helytelen a megoldasod, azert kerdeztem h h szamoltal.
/ azert zold kezet kapsz, mert Te legalabb a kerdesre valaszoltal/
Kedves utolsó, minden szegény lánytól elvettél hat hátizsákot. :(
Minden lánynak hét zsákja van.
18:56 igen!
Nekem is ez jon ki! Es en is automatikusan beleszamoltam a sofort csak utana olvastam h nem kell, mert ugy logikus h vezet valaki :)))
A 10990-et nagyon sokan irjak de el nem tudom kepzelni h h jon ki nekik...
Első vagyok, a 10992-es. Szerinted helytelen a megoldásom? Szerintem te meg nem vagy okosabb, mint egy ötödikes.
7 lánynak hány lába van? 14.
Minden lánynak 7 zsákja. Ez nehéz? 7x7 = 49 zsák.
Minden zsákban van hét macska. (vedd elő a számológépet, ez már felső tagozat) 49 x 7 = 343 macska
Szerencsés esetben mindegyiknek négy lába van, ugye? 343 x 7 = 1372
Minden macskának 7 kölyke van. Emlékszel, hány macska volt? Megvan az, 343! Na, azt szorozd meg héttel. Anya segít? 2401.
Hány lába van egy cicának? 4. 2401 cicának? 2401 x 4 = 9604
A sofőrödet meg vagy hozzáadod, vagy nem, nem nagyon érdekel, de ilyen matekpéldával vagánykodni, meg egy helyes választ találni, jó isten, remélem, az a mentséged, hogy alsós vagy, és még nyáron is matek korrepre jársz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!