Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Gondoltad volna hogy napi...

Gondoltad volna hogy napi 8-15 ezer forintba kerül egy rab börtönben tartása?

Figyelt kérdés

Minden költséget összevetve napi 15 ezer forintra jön ki fejenként egy tényleges életfogytiglanra ítélt. Én ezt nagyon sokallom. Nem a forrást bírálom(BV) hanem hogy ennyit költünk egy elítéltre. Ez k.... sok!

Ennyit még le sem lehet velük dolgoztatni.

2011. júl. 25. 14:08
1 2
 11/13 Lazyattis válasza:

Kéretik mindenkitől, hogy ne írjon tájékozatlanul!

Akit érdekel is a dolog, és nem csak szájalni akar, annak itt van egy egész jó cikk. Persze biztos vannak még hasonlók, de vannak ellentmondásosak is, tehát csak jó forrásból olvassatok!

A lányeg, hogy egy rab eltartása napi 2.200.- Ft de ez 8.000.- Ft ra emelkedik az egyéb költségek miatt. A minimálbér egyharmadát kapják a munkéjukért és abból is levonják az étkeztetésüket. nem minden nap kapnak meleg ételt, és a napi étkezésüket nettó 400.- Ft ból kell megoldják. A minőségre nem panaszkodnak, de a mennyiségre inkább. és nem 2 de akár 21 féle étel is van a sokszínűség miatt, minthogy alergiások, gyerekek, kismamák, szoptatósok, betegek, stb.

És akkor a két link:

[link]

és

[link]

Hozzáteszem, a 2.200 és 8.000.- Ft különbségét én sem értem. Elsőre kicsit soknak tűnik, főleg, hogy a rabokkal az elején van nagy költség (Bíróság, rendőrség, ügymenet) de az eloszlik a letöltendő büntetési idejáre. Tehát vagy a rendszert tartjuk fent drágán, vagy a statisztika számol bele olyan költséget ami nem oda sorolandó, vagy ebből is nyúlják ki a pénzt. Vagy mindezek összessége. Szerintem.

2015. aug. 16. 04:00
 12/13 anonim ***** válasza:
Jól nem tartják a rabokat azért, kérdezzetek csak meg valakit ,aki már élvezte a valamelyik BV szálló vendégszeretét (nem, én nem...) Anynira azért nem jó és nem bőséges a börikaja, nem az kerül sokba a fogvatartáson, hanem ugye őrizni kell őket, és nem csak azért, hogy ne szökjenek meg, hanem azért is, hogy egymást se üljék meg odabent a rabok, bár erről lehetne vitatkozni ,hogy ez miért olyan fontos. Dolgozni valóban szokás odabent is, és igen vonják belőle a fogvatartás költségeit, de nem kötelező egyáltalán, aki nem akar az nem dolgozik, bár a többség szokott ,mert legalább azzal elmegy az idő. Egy hétpróbás gazember 1-2 évet nem is tart komoly büntetésnek, azt fél lábon is kibírja, ahogy Matisz papa anno elmondta az semmi há' leüli a wc-n. És majdnem így is van, elvan a műhelyben bent, aztán ha kikerül már a benti kapcsolataiból megvan az új banda, sőt már lehet, hogy a cím is zsebében van, hogy hová érdemes betörni.
2015. aug. 16. 22:16
 13/13 anonim válasza:
A es B menu van, de eleg szar a koszt.
2018. márc. 19. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!