Nagyon jó pénzszerzési ajánlat. Ki fogadná el?
Kaptam egy ajánlatot. az APEH-nak kellene x boltot ellenőrizni. Annyi lenne az egész, hogy bemegyek egy adott boltba és szeszesitalt/cigit kérek az eladótól. ( 16 éves vagyok) . Egy ellenőrzés. ha kiszolgálnak, akkoraz APEH meg tudja birságolni az üzletet. ha nem , akkor nincs semmi. Minden egyes vásárlásomért 1500 FT-t kapnék. Összesen kb 10 k-t tudnék szerezni ezzel. DE itt felmerül a kérdés:
Te ezt tennéd?:
Bemész a boltba, tegyük fel hogy adnak cigit neked (mert 95%, hogy kiskorúnak adnak)és miután fizettél (persze ezt a pénzt az APEH odaadja, hogy abból vedd meg) mondod, hogy kint áll a bolt előtt egy kocsi, az APEH ügynökei vannak benne és beküldtek, hogy ellenőrizd a boltot. Ez után elkérsz 20-30 ezer ft-t azért cserébe, hogy azt mondd a kint ülő ügynököknek, hogy nem szolgáltak ki, azaz korrupt módon megzsarolod. így akár 10-szeresét is megkereshetnéd boltról boltra járva.
megtennéd?
úgy gondolom, hogy aki ezt elvállalja (néhány ezer ft-ért) az is korrupt, mivel az APEH törvényes úton akar x munkahelyet felszámolni és embereket az utcára küldeni. ha segítessz z ellenőrzésben (akár mennyit is keresel vele) gyakorlatilag a nevedet adod a családok tönkretételéhez.
lehet, hogy elvállalom, de a pénzt tuti nem fogadom el, és az eladókat figyelmeztetem sutyiban, hogy ne szolgáljanak ki, különben az az állásukba is kerülhet. biztos, hogy ez után nem szolgálnának ki kiskorút.
1. fikcióra a válsz: nem tenném, de én birka vagyok, mert ez a lehetőség eszembe se jutott.
2. Nem az utcára akarják küldeni a dolgozó embereket, hanem pénzt akarnak beszedni mindenhonnan.
Hallottam anno erről h boltokat ellenőrizni fogják, akkor eszembe jutott ez amit felvettél.
A másik meg az h a bolt a vásárlókból él...
Habár én párszor belefutottam abba, h elkérték a személyim me nm nézek ki annyinak amennyi vaok..mindig rá csodálkoznak h milyen fiatalnak nézek ki..10est simán letagadhatok!:)
A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 20:31
"Nem az utcára akarják küldeni a dolgozó embereket, hanem pénzt akarnak beszedni mindenhonnan."
ahol nincs pénz onnan nem tudnak beszedni semmit.
vagány vagy hogy az APEH-ot csak így át akarod baszni
sok sikert hozzá,
azért megnézném a boltosok arcát mikor előadod nekik ezt a dumát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!