Hogyan kell dalszöveg videót készíteni Youtube-ra?
Az egyik külföldi dalhoz szeretnék dalszöveg videót készíteni, amint pedig elkészülök vele, feltölteni Youtube-ra, de még sosem készítettem ilyet és jó pár kérdésem lenne...
1.) Azzal ha a hanganyagot mindenfajta engedély nélkül használom, nem sértem meg a szerzői jogokat? Vagy kell azért fizetni, ha felhasználom a hangot (itt konkrétan a dalra gondolok), vagy teljesen ingyen elkészíthetem a hang segítségével anélkül, hogy megbüntetnének?
2.) Milyen programmal kell elkészíteni a videót és hogyan?
3.) Hogy kerül be a szöveg a videóba?
4.) Hogy teszem a videó alá a hangot, hogy tudom beállítani, hogy a szöveg akkor jöjjön, amikor kell?
5.) Hogy tudom feltölteni Youtube-ra?
Egyébként Windows 7-em van.
Elnézést, ha ezek a kérdések ostobának tűnnek, de tényleg sosem készítettem még ilyen videót, fogalmam sincs, hogy hogyan kezdjek neki, de nagyon szeretném elkészíteni. Csak komoly válaszokat szeretnék, nem gúnyolódóakat, hanem segítőkészeket, olyan emberektől, akik már készítettek és töltöttek fel videót, lehetőleg tapasztaltak, vagy legalábbis tudják, hogy hogyan kell elkészíteni és utána feltölteni. Köszönöm.
először is alapszinten tanuld meg használni a Windows Movie Maker nevű vidikészítő programot. nagyon egyszerű, nem hiszem hogy gondod lenne vele :D
letölteni letöltheted a zenét, be is rakhatod a videód alá, aztán pedig feltöltheted, viszont szerzői jogdíjat kéne fizetned az előadónak, amit gondolom nem fogsz, de nem is baj. nem hiszem hogy komolyabb bajod lenne belőle (legrosszabb esetben letörlik a videódat - ebben az esetben töltsd fel más videómegosztó portálra).
youtube-ra pedig a Feltöltés/Upload gombbal tudsz vidiket felrakni, onnan pedig csak követni kell az utasításokat... nem olyan nehéz ez az egész. :D
A Windows Movie Makert nem javaslom feliratozásra.
A szerzői jogok miatt ne aggódj, ha sérti, akkor a Youtube úgyis letiltja automatikusan. A Zene kategóriába tedd!
A szöveg megszerkesztéséhez egy külön programot ajánlok, nekem bejött a Jubler. Be lehet állítani az időket, és sok formátumot kezel.
A szöveget nem is muszáj beleégetni a videóba, mert a Youtube támogatja a feliratok feltöltését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!