Lekapcsoljátok ma a villanyt otthon a Föld óráján?
Nem. Éppen két hónapja vettem több mint 10k fortinért energiatakrékos égőt, szinte mindenhol az van a lakásban, kivéve, ahol direkt melegítenie is kell az égőnek. Véleményem szerint ez az, amikor már valaki teszi is a Földért valamit, az, hoyg egy órára lekapcsoljuk a lámpát... parasztvakítás, egy órával később fogynak majd ki a tartalékaink. Hű de sokat nyertünk.
A szándék lehet, hogy nemes, hiszen figyelemfelkeltésnek talán jó, de érdemben aligha számít. Én a pszichológiai hatását tartom a legkárosabbank, hiszen most sok ember lelkiismerete megnyugszik, hogyhát (látszólag) ő is tett valamit, és aztán nem is gondolkodik további lépésekben jövő év ugyanezn akciójáig. Persze nyilván megvan ennek az ellentéte is, de sajnos sztem ők a kisebbség...
Az utolsó válaszolónak.
Bocsika, de én ma regisztráltam ide, és azt sem tudom, hogy hogyan működik ez a pontozósdi, szóval nem én pontoztam le a válaszokat.
Számomra az összes válaszban van valami igazság.
"Az akciónak igazán sok értelme van, hisz kutatások igazolták, hogy 2007-ben a kezdeményezés Sydney energiafogyasztását 10,2 százalékkal csökkentette erre az időtartamra, ami egyenértékű volt azzal, mintha ez idő alatt 48 ezer autó tűnt volna el az utcákról és az autóutakról! 2008 estéjén immáron világszerte 30 millióan kapcsolták le a világítást a televíziót és más elektromos készülékeket a felmelegedés elleni harc jegyében."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!