Mit jelent pontosan a Szabadkőműves szimbólumban a "G" betű?
Ez engem is érdekelne, de szerintem nem fogsz kapni erre biztos választ, mert ahogy én utánanéztem, csak feltételezések vannak róla.
God, geometriy, genesis, genius..
GAOTU
Great Architecht of The Universe (=Az Univerzum Nagy Építőmestere)
Nem azonos "Istennel".
A "Nagy Építőmester" valószínűleg egy "ellenépítő", aki megmutatja "Istennek", hogy különb világot fog építeni nála (valójában lerontja az isteni teremtést).
///a hat faktorhoz hozzátesz egy hetediket és a hetedik faktor által az előző hat megrontatik///
Jó sok sötét hozzászólás.(
A G betű a G.A.O.T.U. Rövidítése ami:
G.A.O.T.U.=Great Architecht of The Universe (Az Univerzum Nagy Építőmestere)
És a teremtőt jelenti...
Az angol vonalú szabadkőműves páholyokban megkövetelték a tagoktól, hogy higgyenek a teremtőben, viszont nem volt meghatározva, hogy mely valláshoz tartozzanak.
Azokba a páholyokba, ahol a mai napig megkövetelik, hogy hívő legyen a tag, nem kérdik meg melyik valláshoz tartozik. Mivel minden vallásban máshogy hívják a teremtőt, ezért kellet valami egységes elnevezés, ez lett az Univerzum Nagy Építőmestere, mivel minden vallás azt tanítja az általa elfogadott úr teremtette a mindenséget.
Tehát a leírtak:
Nem azonos "Istennel".
A "Nagy Építőmester" valószínűleg egy "ellenépítő", aki megmutatja "Istennek", hogy különb világot fog építeni nála (valójában lerontja az isteni teremtést).
///a hat faktorhoz hozzátesz egy hetediket és a hetedik faktor által az előző hat megrontatik///
sajnos, a Sátánt jelenti
A legnagyobb butaságok amik itt le lettek írva.
Ha valaki ismeri kik voltak a szabadkőműves páholyok tagjai fel sem tételezne ilyen bárgyúságokat...
Olvas utána több helyen mielőtt véleményt mondasz valamiről.
pl. itt: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!