Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit lehet ilyenkor csinálni?...

Mit lehet ilyenkor csinálni? Nincs több energiám.

Figyelt kérdés

Ha valaki már volt hasonló helyzetben, megköszönöm, hogy ha elmondja, mivel tudta átlendíteni magát.

A diplomámhoz már csak egy vizsga hiányzik (vagy kettő, de annak még nem tudom az eredményét). Három nap múlva lesz, második próbálkozás. Nem véletlenül ez a tárgy maradt a végére, száraz, unalmas és hülye is vagyok hozzá.

Egyszerűen azt érzem, hogy mivel már két hónapja folyamatosan vizsgáim voltak, kifogyott a szusz belőlem... Halogatom a tanulást, minden lehetetlen dolgot csinálok, csak ne kelljen odaülni...

Közben hatalmas a lelki nyomás rajtam, hogy ezen a vizsgán múlik, hogy be kell-e fizetnem még egy félévet, illetve novemberben vagy májusban tudok államvizsgázni.

2011. jún. 26. 21:08
 1/7 anonim ***** válasza:

kis javaslat: menj el egy napra szórakozni,(strand, túrázás, bringatúra...valami intenzív mozgás)

másnap kelj fel, fuss 30 percet, reggelizz valami lájtosat és álj neki tanulni...közben 1/4 óránkánt igyál és egyél pár szem szőlőcukrot....2 óránként 5-10 perces szünet, ami minimum egy kis sétát magában foglal

és a tanulás nem olvasgatásból áll, hanem jegyzeteljél közben

2011. jún. 26. 21:15
 2/7 A kérdező kommentje:
Egész pontosan számvitelről van szó, ha valaki már tanulta valaha, akkor talán megérti, miért berzenkedem tőle :(
2011. jún. 26. 21:17
 3/7 anonim ***** válasza:
Én megértem. De most vagy nyavajogsz vagy kicsit odateszed magad és kettessel letudod a fenébe. Nekem is már herótom volt tőle, egyszerűen semmi köze a szakomhoz, mégis le kellett vizsgázzak belőle, kiszültem a kettest, el van felejtve.
2011. jún. 26. 21:24
 4/7 anonim ***** válasza:

Uhhh számvitel, hát nem irigyellek...

Velem is ugyanez volt az utolsó vizsgám előtt, ami pont a legnehezebb volt ebben a félévben: makró2. Fáradtnak, kimerültnek éreztem magam, nem érdekelt az sem ha megbukom, csak legyen vége a sulinak.

Elsőre meg is buktam, UV hétre hagytam, tanulgattam ,de nem haladtam vele...nyugtattam magam, h majd belehúzok jó tételekbe... de amikor láttam h a többiek is meg tudták tanulni és nem lehetetlen átmenni belőle, leültem a kényelmes fotelemben, kávéztam és 4 napot keményen végig tanultam. Az motivált h nehogy már lustaság miatt csússzak 1 évet, az milyen gáz...+ ez felvételi tárgy a mesterszakra. Meg lett a tanulás eredménye és 4-est kaptam :)

Megértem h fáradt vagy, de gondolj arra h ez az utolsó!Nem szabad magad sajnáltatni. Hidd el utána nagyon fogod bánni, h lustultál és emiatt csúsztál félévet. Ha más meg tudja tanulni, neked is menni fog! Most aludd ki magad, holnap reggel kávé,reggeli, esteleg elmehetsz futni,mozogni, kapcsolj ki minden olyan dolgot a szobádban ami elvonja a figyelmed: laptop,rádió,tv és tanulj! Sajnos a számvitelt be kell nyalni. Én is tavaly éppenhogy 2est kaptam belőle, pedig egy csomót tanultam rá :S

2011. jún. 26. 21:36
 5/7 A kérdező kommentje:
Hasonló a helyzet, hogy a szakomhoz kell csak. Sajnos már 1 hónapig magántanárral is számviteleztünk, mégse sikerült. Ezzel kapcsolatban már a kedvem, önbizalmam, mindenem oda.
2011. jún. 26. 21:37
 6/7 A kérdező kommentje:

Pontosítok, pénzügyi számvitel, tehát a sima számvitel folytatása. Itt már könyvelni kell és a mérlegtételeket egyszerűen képtelen vagyok megtanulni (T234-K432, stb). Lehet az lesz, hogy most nekiülök és egy feladattípus megcsinálok (a múltkori vizsga alapján elég pontosan tudom, milyen feladatokra számítsak), kidolgozom és maximum benyalom, mert érteni nem igazán értem.

Legalább ennyivel előrébb leszek és hátha ez a kis sikerélmény holnap reggelre több erőt ad.

Az is nagyon rossz, hogy szinte az egész napomat eltologattam ma minden egyébbel, haladni ma semmit se haladtam, viszont iszonyatos bűntudatom van, hogy ott vannak a papírok a másik asztalon és csak oda kellene ülni...

2011. jún. 26. 21:41
 7/7 A kérdező kommentje:
Már a kettesért is pezsgőt bontanék, mivel legutolsó vizsga, így csak az számít, hogy meglegyen, az mindegy, hogy milyen eredménnyel :)
2011. jún. 26. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!