Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Megteheti ezt a volt főbérlőnk?

Megteheti ezt a volt főbérlőnk?

Figyelt kérdés
Én e hónap 6.-án jöttem el az albérletből,a volt párom meg 15.-én!Ő kifestett,kitakarított(mar amennyire egy férfi ki tud takarítani)Aztán fél havi bérleti díjat követel rajtam(amikor fizet
2011. jún. 22. 13:34
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
De nem biztos,h elszámolt vele az apeh felé...oké alá lett írva,de attól nem biztos,h hivatalos!Nem de bár?
2011. jún. 22. 17:40
 12/18 anonim ***** válasza:
Mi köze az APEH-hoz a szerződés érvényességének? Sok formai és egyéb oka lehet egy szerződés érvénytelenségének. Az adók meg nem fizetése biztosan nem.
2011. jún. 22. 20:20
 13/18 A kérdező kommentje:
Mert ő mit fenyeget minket bírósággal,ha a szerződés nem valódi?De úgy látom,te nem érted,azt amit az egyik válaszoló írt,meg én mondok...
2011. jún. 22. 21:01
 14/18 anonim ***** válasza:
Aláírtad a szerződést? Akkor az már érvényesíthető. Szerintem itt te nem értesz valamit. De ha fél havi bér miatt bíróságra akarsz menni, borítékolható pervesztéssel, akkor hajrá!
2011. jún. 22. 21:09
 15/18 anonim ***** válasza:

Az apehnak van egy kis köze hozzá.

Amikor én kiadtam a lakásomat akkor adóznom kellett utána,mert jövedelemnek számított.Rendes adóbevallást kellett készítenem,hogy havonta mennyi bért kapok,mennyi a költségek stb,és mennyi adót fizetek havonta utána..Minden évben volt adóelszámolásom.

A kérdező írta,hogy van szerződésük.Ha van akkor nekik is meg a főbérlőnek is kell hogy legyen 1-1 pld-ban. Mindkét példány a főbérlő és a bérlő aláírása kell hogy szerepeljen,és kell 1 tanú is aki lehet családtag,vagy a bérlő társa,vagy a főbérlő társa is.

Ha a szerződés alá van írva és a főbérlő minden hónapban adózott utána akkor valódi. Ha csak írt egy papírt amit aláíratott velük,játszva hogy az egy szerződés,de nem jelentette be az apeh felé,nem adózott utána,akkor a szerződés hamis.

Meg lehet kérdezni az apehtól,hogy van-e ilyen valós szerződés.Ha nincs,és ráküldik a főbérlőre,akkor a főbérló csúnyán megüti a bokáját.(neki kiszámolják az elmúlt időszak adóhátralékát,és kifizettetik vele).

Mellesleg sok cég csinál "hamis" szerződést a munkavállalókkal,és sokan azt hiszik hogy be vannak jelentve a cégnél,és így dolgoznak.Később persze kiderül,hogy sosem voltak alkalmazásban,pedig aláírtak valami papírt.Szóval elképzelhető,hogy hamis a szerződés.

A valódi szerződésnek 2 példányszámban kéne lennie.

2011. jún. 22. 21:19
 16/18 A kérdező kommentje:
Itt 1 példány van!Az apeh szóra meg lecsapta a telefont!
2011. jún. 22. 21:35
 17/18 anonim ***** válasza:
Értem, de itt a "hamis" csak igen korlátozott értelemben használható. Akár bérleti, akár munkaszerződésről van szó, az mindenképpen rögzíti a felek akaratát, jogait, kötelezettségeit. Add meg a törvénycikket, ami szerint egy APEH felé nem bejelentett bérleti szerződés semmis.
2011. jún. 22. 21:39
 18/18 A kérdező kommentje:
Oké,rossz kifejezést használtam,annyira nem értek a jogi oldalához...
2011. jún. 22. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!