Hogy fejezzem be az iskolát?
grat.tanácsot nem tudok adni,mert én eleve nem értem hogy miért teszi valaki így tönkre az életét.
A tanácsomra meg nem hiszem ,hogy kíváncsi vagy,és megfogadnád.
Az előző válaszólók gondolom már voltak ilyen helyzetben, hogy így tudnak ítélkezni! (Igaz, hogy én sem vagyok ebben a helyzetben, de megpróbálok segíteni.) Úgy gondolom (még így ismeretlenül is), hogy felelőtlenség volt részedről, de jól döntöttél, hogy megtartod! Gondolom, a gimnáziumot, majd később a főiskolát szeretnéd befejezni, de még ne szaladjunk ennyire előre! Ha megoldható, akkor - miután megszületett a Baba - megbeszélhetnéd Édesanyáddal (vagy a Párod szüleivel), hogy vigyázzon pár órát a kicsire, amíg Te iskolában vagy. Ha ez nem megoldható (pl. nincs jó kapcsolatod a szüleiddel vagy nem élsz együtt a kisbaba apukájával), akkor lehetsz magántanuló is, és otthonról tudnál készülni, csak a nagyobb vizsgákra kellene bejárnod. Mire főiskolás leszel (úgy gondolom, hogy 18-19 évesen), addigra a gyermeked 2-3 éves lesz, szóval ekkor már könnyebb lesz: beadhatod bölcsődébe, vigyázhatnak rá rokonok/barátok, járhatsz levelező tagozatra stb.
Remélem, tudtam egy kicsit segíteni! Nagyon sok boldogságot, könnyű szülést, majd jó babázást, gyermeknevelést kívánok, mindehhez pedig jó egészséget!
ma 13:32 13.16 os vagyok..
Bizony én pontosan ebben a helyzetben voltam,és ezért is mertem leírni,hogy PONTOSAN TUDOM milyen lesz az élete ezek után.!
Te nem voltál /nem vagy ebben a helyzetben de tanácsot osztogattál..Talán nem kéne megkérdőjelezni a másikat,hiszen én csak akkor osztogatok tanácsot ha átéltem,és tudom mivel fog járni az elkövetkezendő időkben.
ma 13:43
Azért írtam,hogy nem értem valaki miért teszi tönkre így az életét,mert amikor én voltam 16 éves,még nem volt ennyi lehetőség arra,hogy utánajárjunk,utánaolvassunk,és mások történetét meghallgassuk,hogy tudjunk dönteni.MA olyan sok fiatal"gyerek anya" leírja,elmeséli,elmondja,hogy messze nem az fog történni amiről álmodunk,reménykedünk.Kemény élet fog rá várni,és hamar ráfog jönni a kérdező is,hogy a barátok már messze nem lesznek(hiszen 16 évesen nem a kisbabákról szeretnek a többiek dumálni,hanem szórakozni,bulizni,discoba menni lesz az élet.Erről fiatal anyaként le kell majd mondania,mert ha ott hagyja a picit a szüleinél,akkor a fejéhez fogják vágni,hogy a nagyszülők nyakára szült.
Én nekem senki nem adott tanácsot,és álmodoztam,szerelmes voltam.Megtartottam,mert azt hittem így a helyes.A szülők,a gyerek apja és annak szülei is támogattak,de csak szóban..Amikor megszületett a lányom magamra maradtam.A barátok eltávolodtak.A gyerek apja könnyen megtehette,hogy szórakozik,mert igazából ő végig se gondolta hogy apa lett.Végül is a lányom 4 hónapos korában elhagyott minket.Az apa szüleit nem érdekelte az unoka..Ha elvittem akkor jó,ha nem akkor az se baj.HA kértem,hogy vigyázzanak rá,sosem értek rá.Ahogy a szüleim sem.Bár ők igyekeztek segíteni,de végül is megkaptam,hogy felelőtlen voltam,mert se lakásom,se szakmám,se munkám,se pénzem és később se párom nem volt.Azt is megkaptam,hogy annyira megakartam tartani(bár anyám megemlítette az abortuszt mint lehetőséget,de én nem egyeztem bele)akkor vállaljam is a következményeit.Nem a szüleimnek szültem a babát,hanem magamnak.Évekig nem aludtam rendesen,évekig nem voltam sehol,és bizony a pici mellett,minden segítség nélkül nehéz terveket készíteni.Én amikor a lányom ovis lett,mentem el szakmát tanulni.Munka és gyerek mellett.Amikor 30 éves lettem mentem el leérettségizni.
Ma 16 éves a lányom.Imádom,Bár most nagyon jó,hogy fiatal nőként gyönyörű kész hölgy a lányom,de nagyon nagy árat fizettem érte.
A lányommal egyszer beszélgettem a gyerekkori terhességről.Neki si elmondtam,hogyha újra 16 éves lennék,nem tartanám meg a babát.Nem vállalnám,hogy 16 évesen felnőttként éljek,mert lemaradtam arról ami ezekben az években nagyon is fontos.A fiatalságról.Nem jó emlék,hogy 16 évesen szaros pelenkákkal voltam körülvéve.
Félre ne értsetek IMÁDOM a lányomat és ezt ő is tudja.
De ő meg is értet,hogy mit is akartam mondani,mert szerinte is 16 évesen a legnagyobb hiba,hogy gyerekként gyereket szüljünk..
Ezért is írtam,hogy nem értem,miért akarja valaki tönkre tenni az életét..Hiszen rengeteg történet van ami nem a legkellemesebb..Segítséget nem fog annyit kapni amennyit szeretne,és amint meglesz a baba,ráfog jönni,hogy a legtöbben csak ígérgetnek..
(ha nem így lenne,akkor sok idősebb nő sem merülne ki a babanevelésében)
Tudjátok a baba nemcsak kacag,meg alszik édesen.
Ne soroljam fel a sok álmatlan éveket,a sok betegséget,a sok hányást,kakilást,lázat stb..Ehhez bizony erős fizikai és lelki támasz kell.
akkor sok sikert.Bár anno annak idején én is ezt mondtam.A párommal együtt minden sikerül..
A kérdésedre a válasz.
A sulit befejezheted estin is.Pesten több olyan iskola van ahol estin/levelezőn elvégezheted a sulit.
Nem hiszem,hogy vissza fogsz tudni menni a nappali tagozatba,mert ez avval járna,hogy kell keresni valakit aki mindig otthon marad a kicsivel..(na és itt jön a kérdés: Magadnak szülted vagy másnak?)
Szóval nézz utána az esti suliknak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!