A régi öregek milyen ételeket főztek mikor elég kevés fajta alapanyag állt rendelkezésre?
Figyelt kérdés
2011. jún. 12. 14:35
1/2 anonim válasza:
Paprikás krumpli, krumplis tészta, puliszka, csírás galuska, kenyérlángos, rántott leves, tojásleves,olajos kenyér..ezeket hallottam nagyanyámtól.
2/2 anonim válasza:
A "régi öregek" sokkal kevesebb húst ettek, de több zöldséget-gyümölcsöt ismertek, akár frissen, akár szárítva. Itt a termesztett dolgokra is gondolok, de sok étel alapanyaga gyűjtött zöldség és gyümölcs volt.Több gabonaféle volt használatban, olyanok, amit a reformkonyha a mi időnkben újra felfedezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!