Magánlaksértést követtek el, mit tegyek?
Figyelt kérdés
Magánlaksértés áldozata lettem. Feljelentettem, de az illetőnek egyéb ballépései is voltak, így több évet kapna, ha én a bíróságon ellene vallanék. Azt mondta fizet nekem x összeget ha nem kérem a büntetését. Ez legális, így magánúton elintézni az ügyet? Nem szeretnék bajba keveredni, viszont ezt a nagy hercehurcát is szeretném elkerülni, már több éve húzódik a tárgyalás. Mit tegyek?2011. máj. 30. 18:11
1/1 anonim válasza:
Ha ez egy magánvádas cselekmény (nem tudom pontosan, de a logika azt diktálja), akkor igen.
Eleve a magánlaksértés azt jelenti, hogy valaki a tulaj engedélye nélkül tartózkodik egy ingatlanban. Ha ezt az engedélyt -akár utólag- megadod, akkor nincs bűncselekmény.
Beszélj az ügyvédjével, az a biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!