Mi a teendő, ha a személyi igazolvány cseréhez kell anyakönyvi kivonat, nekem viszont nincs?
minek kéne anyakönyvi kivonat? Ha csak lejárt, akkor bemész az okmányirodában és megcsinálják az újat.
a diákigazolványra az iskola add érvényesítőt minden évben ( ha elveszted, vagy eladod akkor így jártál)
Fősulis diákom volt, és már nem vagyok jogosult a matricára, mert 2 hónapja végeztem.
Az okmányirodában mondták, hogy vagy anyakönyvi kivonat vagy diák vagy útlevél kell.
Jogsi is jó, azzal is igazolhatod magad.
Te most elhagytad vagy lejárt? Ha elhagytad akkor be kell jelentened a rendőrségen ott tudnak adni igazolást amivel újat csináltathatsz, ha lejárt akkor be mész a régivel amit érvénytelenítenek és csinálják is az újat.
Én is csináltattam újat, de nem kértek semmit, hisz van egy személyi nyilvántartójuk fényképpel együtt, ott letudnak ellenőrizni, hogy valóban te vagy-e vagy sem.
Ha az útlevél egy évnél nem régebben járt le, akkor el kell hogy fogadják. A diákigazolvány érdektelen, mert ha érvényes lenne, akkor sem alkalmas személyazonosításra.
Ahol születtél, a területileg illetékes okmányiroda tud kiadni anyakönyvi kivonatot. Akár a neten is foglalhatsz időpontot hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!