MIÉRT ILYEN MAGÁNAK VALÓ?
Van egy 30 éves informatikus a sulinkban, aki elég zárkózott és gyakran mogorva. Nincsen barátnője, az anyjával és a kutyájával él. Senki felé nem nyit, és ha valaki kedves akar lenni vele, akkor általában azt lekezelően elküldi a francba. Mormog, nem nagyon köszön, de néha azért vigyorog (mert nem szállok le róla :)). Folyton lesüti a szemét és hadar.
Nem tudom h miért lehet ilyen egy ember, de nyilván 1000 oka lehet.
Miért 'jó' egy embernek, ha magának való ?
Nem mindenki társas lény. Én se. illetve minimálisan. Kevésszer szeretek a szabadidőmben társaságban lenni, az is kimerül 1-2 barátnőmben.
Ezzel nincs is baj.
A mogorvaság... Na azzal már van gond.
Magának kell(ene) fokozatosan leküzdenie.
A mérnök típusok, és különösen az informatikusok nem a "humán", hanem a "reál" érdeklődési körök felé vonzódnak. Emiatt a dolgok "emberi" oldalát hajlamosak kicsit elhanyagolni.
Valójában nagyon igazságtalan lenézni őket ezért, mert a társadalom alapvető működése olyan, hogy megbossulja magát rajtuk ezért a hiányzó társas képességekért. :) Próbálj meg érdeklődést mutatni az ő szakmája felé, még az is lehet hogy agyontraktál a programozásban elkövetett hőstetteivel. :) Őt lehet ez elégíti ki inkább.
15 vagyok :))
De különben nem bejön, hanem inkább csak azt szeretném, ha nem lenne olyan komor, mogorva és néha-néha köszönhetne.
Mondom, fogalmam sincs, hogy mi lehet a viselkedése hátterében, ezért inkább mostanában békén hagytam.
Egyébként mióta leszálltunk róla a bnőimmel, azóta egyész felszabadult. Ezen azt értem, hogy vigyorog, amikor szembejön (nyilván azért mert kis hülyének gondol minket) és már köszön is, úgyogy sztem ez elég jó jel, hogy ha leszállunk róla, akkor Ő sem lesz bunkó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!