Tegnap feljelentést tettem, előre meg is írtam, majd a rendőrnő hosszas huza-vona után vette csak át, és közölte, hogy nem biztos, hogy megindítják a nyomozást. Ilyet tehetnek?
Figyelt kérdés
Azt mondta, hogy amit én kérek, az magánnyomozás. Szerintem el volt tévedve, nem kicsit, mert magánnyomozónak szerintem - mivel nem állami hatóság - nem adnak ki bankszámla-infót. Különben is, mi az, hogy nagyösszegű sikkasztás gyanújával menjek magánnyomozóhoz?! Ha lenne pénzem magánnyomozóra, eleve ilyen helyzetbe sem kerültem volna vagy most ügyvédet fogadnék! Ráadásul ha lesz belőle ügy, akkor majd behívnak kihallgatni - könyörgöm, én vagyok a sértett, akinek a kárára elkövettek vmt! 2 sz*ros levelet kellene írniuk, bekérni a kért infókat, slussz. Ennyiből kiderülne, hogy maradt-e még nyom, amin el lehet indulni, a bűntett nyomai, amik a feljelentésemet támasztják alá, vagy már eltűntettek mindent. Ilyenkor hová és kihez fordulhatok? Azért nyilván rendőrrel nem akarok újat húzni, de bepalizni és lerázni se akarom hagyni magamat! Nem vagyok milliomos, aki magánnyomozót fogad!2011. máj. 4. 10:17
11/15 A kérdező kommentje:
Még vm, amit már tegnap, a rendőrségen sem értettem. Bűncselekményről beszélünk - hol a pénz, és hol van erről az írás? Ha 20 éve felé se néztem volna, akkor is engem illetne a törvény szerint a pénz! Ne tereljük el a szót, ez nem pszichoterápia, hanem bűnügy, ami lenyúlt millákról szól. Az, hogy erkölcsileg ki mit gondol, és mi a valóság, más kérdés. Itt arról van szó, hogy járjanak utána, mi van a papírokon, és mondják meg, az alapján, hogy történt-e bűncselekmény vagy sem. Ez a dolguk, nem?
2011. máj. 4. 13:47
12/15 anonim válasza:
Tényleg csak a vételár - mint örökség - felkutatása lehet téma. Azt kérheted a vevőktől, hogy a hagyatéki eljárás érdekében jelöljék meg, hova utalták a pénzt, illetve ha kp-ben adták, mutassák meg az átvételi bizonylatot. Ha még nem fizették ki, követeléssel élhetsz velük szemben.
Ha eltartási szerződést kötöttek édesanyáddal, azt megtámadhatod, hiszen ő már - ahogy írod - végstádiumban volt. Keress ügyvédet!
Ha nincs sok pénzed, írd le a történetedet a jogifórum.hu-n. Ott ügyvédek és laikusok is szoktak válaszolni, talán adnak használható tanácsot. De szerintem mindenképpen ügyvédet kell keresned előbb-utóbb.
13/15 anonim válasza:
Ha menned kell a hagyaték ügyében, ott mindenképpen említsd meg a problémát. Ők hivatalból eljárhatnak, pl. bankoktól lekérhetik az egyenleget, stb.
14/15 anonim válasza:
A hagyatékin tényleg kérheted a közjegyzőtől, hogy vizsgálja meg, hová folyt be a pénz. ehhez bekérheti a szerződést. Ha hajlandó vele foglalkozni.
15/15 A kérdező kommentje:
Az önkormányzatnál azt mondta a hagyatékis, hogy ezzel nem foglalkoznak, menjek a rendőrségre. A rendőrség meg a hagyatékisokhoz küldött. A vevők úgy rejtegetik a szerződést, mint a koronaékszereket, ezzel csak megalapozva a gyanúmat.
2011. máj. 7. 23:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!