Tegnap feljelentést tettem, előre meg is írtam, majd a rendőrnő hosszas huza-vona után vette csak át, és közölte, hogy nem biztos, hogy megindítják a nyomozást. Ilyet tehetnek?
Most sikkasztás, vagy téged húztak le?
Mert a kettő nem ugyanaz.
Csak akkor indítanak nyomozást, ha a gyanú megalapozottnak látszik. A feljelentőnek már kiinduláskor is kell adnia valami dokumentumot, bizonyítékot, ami bűncselekmény gyanúját veti fel.
Ha nem így lenne, mindenki szirre-szarra jelentené fel a haragosait, csak azért, hogy a rendőrség baszogassa őket. Te sem örülnél neki, ha valaki légből kapottan azt állítaná, hogy megölted a szomszédot, mert tegnap csúnyán néztél rá, ma meg már nem nyit ajtót - lehet, hogy csak elutazott.
Ha komolyan gondolod, hogy sikkasztás történt, de nincs semmi a kezedben, ami a gyanúdat igazolná (valami kell, hogy legyen, különben honnan veszed az ötletet, csak nem megálmodtad?), akkor egyet tehetsz: fogadj magánnyomozót, hogy szerezzen. Vagy felejtsd el az egészet. Gondolom,
erre célzott a rendőrnő.
A feljelentőt is behívják tanúskodni, hiszen nyilvánvalóan tud valamit az ügyről, vannak bizonyos információi, ami alapján a nyomozást megkezdték. Teljesen jogos, ha kihallgatják, úgy kapnak teljes képet a rendőrök, ha ezeket az információkat is begyűjtik. És mivel ezek a nyomozás alapjai, természetes, hogy ezzel kezdik.
Tulajdoni lapot kérhetsz, azt a földhivatal kiadja. Azon szerepel, hogy ki a vevő.
A vevőt megkeresheted levélben (akár egy ügyvéd is segíthet megírni), hogy a hagyaték rendezése miatti bizonytalanságok megszüntetése érdekében a szerződést legyen kedves bemutatni, és az ellenérték átutalásáról a bizonylatot vagy a készpénzes átvételi bizonylatot. Erre ő nem kötelezhető, de ha jószándékú, megteszi. Ha meg nem, alapot adhat a gyanúra.
De mi van, ha a jogszerűen eladott lakást kifizették, a pénzt pedig édesanyád eldugta valahova, vagy idadata valakinek, ti meg nem találjátok? Lehet, hogy lakásmaffiás ügy, de lehet, hogy nem, mi alapján vádaskodsz? Kell még valami bizonyítékodnak lenni.
Folytatom: pl. ha a kórházi tartózkodás alatt adta el a lakást, a doktor nyilatkozata is kellhet, hogy édesanyád beszámítható állapotban volt-e. A szerződést mindenképpen meg kell szerezni, a dátum fontos. ( A földhivatalban meg kell lenni, de hogy kiadják-e, azt nem tudom.)
anyukád szavaira, hogy annak tudatában volt, hogy eltartási szerződést kötött, van-e tanú, pl. ápoló? Neve, elérhetősége? ezeket is bele lehet írni egy feljelentésbe.
11:41
A tulajdoni lap másolatát beszereztem, és tudom, ki a tulaj. A házban lakó idős házaspár fia - de hogy ne az ő nevén legyen, nehogy gyerektartást kelljen fizetni, ha kiderül, hogy van pénze, így a nője nevére vették meg. A szerződést már kétem, hogy hadd olvassam el - azt válaszolták, kérjem az illetékes helyen... Nem tudom, mi volt a szerződésben, de még anyám életében kidobálták a bútorait, szétvágták őket fejszével, és nyílászárókat, de mindenekelőtt zárat cseréltek, így el sem tudtam hozni a holmiaimat. Pontosabban összefutottunk, mikor anyám meghalt az idősek otthonában, ahová ők bedugták, és ami maradt, abból válogathattam...
hát csak mellékesen. ha ők be tudták dugni egy otthonba anélkül, hogy ez neked feltünt volna,sőt szerződést tudtak vele kötni,akkor nem valószínű, hogy tartottad a kapcsolatot anyukáddal rendesen.
ez nem módosítja amit tettek,csak szöget ütött a fejemben. Azért én naponta felhívom az enyémet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!