Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A Spanyol mennyire nehéz nyelv?

A Spanyol mennyire nehéz nyelv?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék megtanulni spanyolul.Egy keveset tudok angolul.De kiszeretnék menni egyszer Mexikóba. Mennyire nehéz nyelv a spanyol kiejtés,beszéd ?
2011. ápr. 13. 20:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Túl nehéz nem lehet, legfeljebb a nyelvtannal akadhatnak gondjaid mivel tök ismeretlen számodra. Szerintem előbb tanulj meg JÓL angolul, mert csak összezavarna a hirtelen váltás.
2011. ápr. 13. 20:19
 2/13 A kérdező kommentje:
Az angolt leszarom.Alig tudok.2-es vagyok belőle mert nem érdekel.Én csak Spanyolul szeretnék tudni.
2011. ápr. 13. 20:21
 3/13 anonim ***** válasza:
Ugyanaz, csak más szavakkal. Nem hiszem, hogy egyszerűen a hangzás, az életérzés miatt megszeretnéd a nyelvtanulást. Inkább egy jó tanárra lenne szükséged, akitől szívesen tanulsz. És továbbra is azt tanácsolom hogy először az angolt!
2011. ápr. 13. 20:25
 4/13 anonim ***** válasza:

Pedig az angol tök jó, és csak a javadra válna. Én imádom. :D

Anyum spanyolt tanul hobbiból, ősszel teszi le a középfokút. A nyelvtanban sok ismeretlen dolog van, de szerinte nem nehéz.

2011. ápr. 13. 20:26
 5/13 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:

A spanyol nagyon jó nyelv, én imádom, de el kell hogy keserítselek: angol nélkül nem fogsz érvényesülni, nem mondhatod hogy teszel rá, az nem érdekel, nem tanulod. Én is angol-spanyolos vagyok, és a munkaerőpiacon egyértelműen az angol dominál. Illetve már az angol + más nyelv(ek), önmagában a spanyollal nem tudtam volna elhelyezkedni.

Amúgy Mexikó előtt érdemes lenne Spanyolországba kilátogatnod, az sokkal olcsóbb (bár megértem a vonzódásod Mexikó iránt, én is dettó ilyen vagyok, én is mentem volna oda, de végül Dél-Amerika lett belőle). Most én is készülök Madridba a kiccaláddal nyáron.

Nem tudom hány éves vagy, ha van lehetőséged akár nyári táborba is mehetsz. Én voltam régen 2 hetes tanfolyamon Malagában, imádtam. Persze akkor még nem ment úgy a spanyol, a svájciakkal angolul csevegtem a szünetekben, így az is fejlődött. Az egyik legszebb emlékem.

A spanyol kiejtésről: Ha ráállsz, nagyon hamar belejössz, jobban mit az angolba. A nagyobb lányom másodikos, egyszerre tanult meg olvasni magyarul és spanyolul, simán vált és szinte hibája sincs. Még akkor sem ha ismeretlen szöveget olvas ismeretlen szavakkal.

A youtube-on és a neten rengeteg anyag van spanyolul, sokszor kiejtéssel.

2011. ápr. 13. 21:25
 6/13 A kérdező kommentje:
A Spanyol nyelvben mi a nehéz ? Ragozások vagy kiejtés vagy mi ?
2011. ápr. 14. 12:55
 7/13 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:

A kiejtés nem, ha ráérzel egy kis gyakorlás után, akkor simán megy.

Ragozás és pl. a kötőmód használata ami nehéz.

A ragozáshoz kitartás kell, azt be kell magolni, gyakorolni, különösen a rendhagyókat. De szerintem ez nem vészes, csak az elején.

2011. ápr. 14. 13:03
 8/13 A kérdező kommentje:
valami jó oldalt linkelnétek nekem ?
2011. ápr. 14. 13:26
 9/13 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
Mit szeretnél? Nyelvtan? Kiejtés?
2011. ápr. 14. 13:30
 10/13 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:

Nézz szét pl. itt is:

[link]

[link]

2011. ápr. 14. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!