A Spanyol mennyire nehéz nyelv?
Pedig az angol tök jó, és csak a javadra válna. Én imádom. :D
Anyum spanyolt tanul hobbiból, ősszel teszi le a középfokút. A nyelvtanban sok ismeretlen dolog van, de szerinte nem nehéz.
A spanyol nagyon jó nyelv, én imádom, de el kell hogy keserítselek: angol nélkül nem fogsz érvényesülni, nem mondhatod hogy teszel rá, az nem érdekel, nem tanulod. Én is angol-spanyolos vagyok, és a munkaerőpiacon egyértelműen az angol dominál. Illetve már az angol + más nyelv(ek), önmagában a spanyollal nem tudtam volna elhelyezkedni.
Amúgy Mexikó előtt érdemes lenne Spanyolországba kilátogatnod, az sokkal olcsóbb (bár megértem a vonzódásod Mexikó iránt, én is dettó ilyen vagyok, én is mentem volna oda, de végül Dél-Amerika lett belőle). Most én is készülök Madridba a kiccaláddal nyáron.
Nem tudom hány éves vagy, ha van lehetőséged akár nyári táborba is mehetsz. Én voltam régen 2 hetes tanfolyamon Malagában, imádtam. Persze akkor még nem ment úgy a spanyol, a svájciakkal angolul csevegtem a szünetekben, így az is fejlődött. Az egyik legszebb emlékem.
A spanyol kiejtésről: Ha ráállsz, nagyon hamar belejössz, jobban mit az angolba. A nagyobb lányom másodikos, egyszerre tanult meg olvasni magyarul és spanyolul, simán vált és szinte hibája sincs. Még akkor sem ha ismeretlen szöveget olvas ismeretlen szavakkal.
A youtube-on és a neten rengeteg anyag van spanyolul, sokszor kiejtéssel.
A kiejtés nem, ha ráérzel egy kis gyakorlás után, akkor simán megy.
Ragozás és pl. a kötőmód használata ami nehéz.
A ragozáshoz kitartás kell, azt be kell magolni, gyakorolni, különösen a rendhagyókat. De szerintem ez nem vészes, csak az elején.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!