Hogy lehet kideríteni egy ház tulajdonosát?
Van a környékünkön egy 10-20 éve elhagyatott ház, valamikor állítólag laktak benne, de egyébként egy hegyi házról van szó. Már rég nem gondozza senki, a ház egy része össze is dőlt. Szeretnénk megvenni, a terület miatt, mivel nincs kertem, szeretnék. Hova forduljak, hogy felvegyem a tulajjal a kapcsolatot?
Gondoltam a földhivatalra, de nem tudom, adnának-e felvilágosítást. A tulajdoni lapot nem akarom kikérni, mert nagyon drága, úgy tudom. Mert mi van, ha nem adnák el, akkor meg kidobok egy csomó pénzt.....
De földhivatal.
Sajnos ezért azért fizetni kell. Elöször ha tudod a címet vagy felismered térképen a területet, akkor elöször a térképészet (azthiszem így hívják) mész ahol megmondod a címet kb vagy az utcát és beazonosítod a területed és így megmondják a helyrajzi számot. (ha a tietek mellett van akkor mond meg a tieteket és az mellettit keresitek meg)
aztán a helyrajzi számmal betekintést kérsz a tulajdoni lapra, ez nem hivatalos így olcsobb is és ott megtudod hogy kik a tulajdonosok. elképzelhetö hogy van vagy 20 unoka akiké a föld és senki nem foglalkozik vele mert kb 10000Ft-t kapna mindenki belöle vagy annyit sem. de nézzd meg, így azért nem sokba kerül, de sok idö a földhivatal.
Köszi a választ.
Pontos címet tudok, mert a házon rajt van a tábla, utca, házszámmal. Megpróbálok ezen az úton elindulni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!