Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mennyire nehéz megtanulni...

Mennyire nehéz megtanulni gitározni alap számokat?

Figyelt kérdés

A népszerűbb Tankcsapda, Road, Alvin számokra gondoltam.

Az a helyzet hogy van egy gyenge minőségű elektromos gitárom (ennél szarabbat nem hiszem hogy láttatok), próbálkozok vele de nagyon szarul szól, volt már hangszerésznél és ennyi a max amit ki lehet hozni belőle. Pár népszerűbb számot elkezdtem de belebonyolódok..

Nyáron melózok majd és olyan 50e-t rászánnék egy újra, viszont nekem nehéznek tűnik a gitározás, kellenek majd hozzá effektek, stb. Azon gondolkodtam hogy basszusgitárt fogok venni, az azért egyszerűbb, de mindenképpen pengetővel tolnám. Szerintetek kezdjek el basszerozni? (nemhiszem hogy nekem menne a sok akkord, stb)

2011. márc. 27. 21:58
 1/4 A kérdező kommentje:
Így visszaolvasva eléggé más az alap kérdés és a magyarázat végén a kérdés, már nekem is este van.. :) Várom a véleményeket
2011. márc. 27. 22:04
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

nekem a Gitártanárom internetröl tanult meg gitározni Akusztikuson is és Szolo és Baszus gitáron is innen:

[link]

[link]

és attol is függ hogy napi szinten/hetente vagy hogyan,mert a Gitártanárom naponta gyakorolt 1 orát és 1 honap alat egész jol tudod már számokat is eljátszani!szoval a kérdésre a válasz kb.1-2 honapon belül megtanulsz (örülnék egy zöldnek :))

2011. márc. 27. 22:17
 3/4 Olga néni ***** válasza:

Van valami zenei előképzettséged? Én magamtól tanultam meg gitározni, de előtte játszottam más hangszeren 7 évet. Ez két dologban segít: az egyik a kotta olvasás, ritmus felismerése, ütem fogalma, stb. A másik, az ujjaim eleve rugalmasak, mozgékonyak voltak. Ja, és mellette a hallásom is megvolt.

Ha semmi ilyen előképzettséged nincs, javaslok egy tanárt, aki egy kicsit segít, koordinál. Megéri! Sokkal gyorsabban fogsz haladni!

2011. márc. 27. 23:55
 4/4 anonim ***** válasza:
Én nem játszottam hangszeren és nem tudok kottát olvasni, és így is tökre jól gitározok. Ha megérted a tabulatúrát, meg ezeket szerintem egyszerű gitározni.
2014. ápr. 17. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!