Március végén lesz az államvizsgám és tulajdonképpen addig semmi dolgom, csak tanulnom kell. Mit csináljak? Keressek munkát vagy ne?
Szerintem meg koncentrálj
1. a tanulásra (március az hamar itt van ám, addig meg mit akarsz dolgozni?? Szerintem egy államvizsga elég komoly dolog.)
2. menj el reggelente futni, vagy iratkozz be táncolni délutánonként, néha főzz a párodnak:), érezd jól magad, nézz filmeket, olvass egy könyvet mikor utazol, a klotyón ülsz stb:), szóval: kösd le a figyelmed és az energiád amellett hogy tanulsz mert attól be lehet tényleg fusztrálódni ha csak tanulsz egész álló nap!!
Igazad van, még van időd munkát keresni, hiszen még nincs diplomád, áprilisig csak olyan munkát végezhetnél ami esetleg tényleg nem jön be. Ráadásul még csak 21 éves!! Kit érdekel, mit mondanak mások?? Én 24 vagyok és még mindig "csak" egyetemre járok és nincs munkám, de megtakarításom se, mégse zavar, hogy már 24 vagyok és még nem dolgozom. Eljön mindennek az ideje, nem? Érezd jól magad, tanulj a diplomádra, a hülye munka meg addig jó, amíg nem jön el:) majd meglátod.
Szerintem inkább tanulj becsülettel, és munkát csak úgy keress, hogy államvizsga utáni időpontban állj munkába. Ha olyat elvállalsz, amit nem szeretsz, tönkreteszi az életed. Ha nincs anyagi gondotok, tanuljatok és szórakozzatok addig, hisz már van majdnem munkád, mond nyugodtan, hogy a hely már megvan, csak államvizsga után kezdesz dolgozni.-)
Ez miatt ne légy frusztrált, a te doldgod most a tanulás, nem a munka
Szia!
Főállásban dolgozom, közben levelezőn végzem a jogot. Épp az államvizsga-időszak kellős közepén vagyok. Kemény dolog munka mellett államvizsgára készülni! Persze nem tudom, hogy te hova jársz, mennyire veszik komolyan az államvizsgákat és milyen nehéz az anyag.
Azt tudom tanácsolni, hogy várj még a munkakereséssel, hogyha tényleg nincsenek megélhetési gondjaid, és töltsd hasznosan az időd. Ha elhelyezkedtél, utána drasztikusan le fog csökkenni az az idő, amit mindenféle hobbival tölthetsz (esetleg jó ötlet egy nyelvtanfolyam, ami tanulás szempontjából "edzésben" tart, ha kell még a diplomádhoz, akkor akár nyelvvizsgát is megcélozhatsz, vagy ha már van, sosem árt egy másik, jobbak vele az esélyek a munkaerőpiacon).
Ha nagyon mehetnéked van, éppen elszegődhetsz pár hónapra, ha tudsz, tipikusan alkalmas pár hónapot gyakornokoskodni valahol, de úgy, hogy az államvizsga előtt - te tudod, hogy mennyi idő kell a felkészülésre -, hagyd abba, vagy olyan helyre szegődj el, ahol előre lefixálod, hogy elengednek tanulni+vizsgázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!