Ezen ma sokat gondolkoztam. Létezik?
Az uvolt a csend csak egy kifejezes, a csendnek nincs hangja epp ez a lenyeg.
Annyit kene elerned hogy a hanghullamok ne erjek el a dobhartyad es utana ezt a rezgest ne tudjak a hallocsontocskak a belso fulbe kozvetiteni.
Pl. Amikor befogod a fuled tompitod a kulso zajokat, ha valamivel jobban le tudnad fogni a fuled akkor elmeletileg lehetseges hogy a csendet hallgasd. De akkor a koponyad se nyomd neki a busz ablakanak mert az is kozvetit vmennyi rezgest a belso fulbe :)))
Nah de lenyeg ez olyan mint amikor hallgatod a zenet, ha az is tul halk akkor a kulso zajok beszurodnek, ezert is veszed hangosabbra, hogy a zene altal kelltet rezgesek elnyomjak a kulso zajokat...
Mivel csendnel nincsenek hanghullamok - pont azert csend, mint ahogy az elejen is megallapitottuk- hiaba venned maxra- amit nem tudsz megtenni szinten a hanghullamok hianya miatt - ugyanyugy beszurodnenek a kulso zajok amiket a fulhallgatobol most nem jovo hanghullamokkal nem tudsz elnyomni.
Jah am ahogy irtak vakuumban tudnal tokeletes csendet hallani, mert abban nem terjednek a hanghullamok.
Vicces teszt: ha benyomom a fulem kis cimpajat a mutatoujjammal
es mozgatom/ ki- behajlitom a tobbi ujjam hallom ahogy mozognak xD ez is a rezgesek miatt a csontod kozvetiti szerintem!
Feketeriginak irom, hogy amire te gondolsz mar letezik, ugy hivjak fekete lyuk.
Csak ugyebar ezeket meg nem ismerik annyira hogy pontosan tudnak modellezni es hat alapbol nem lenne konnyu lekicsinyiteni a mukodesi elvet...
Kerdezzetek meg ilyeneket es valaszolok ha tudok :)))
* elozo elottibe elirtam: keltett...
Bocs a helyesirasert telorol irok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!