Miért kell megmenteni az életeket?
Azért, mert akiben nem működik az egészséges életÖSZTÖN, az mindig beteg pszichésen. Sok olyan betegség létezik, ami szuicid késztetéseket okoz, ezek többsége nem csak lelki eredetű, hanem afféle "agyi" anyagcserezavar. Biológiai betegségek ezek, azaz sok öngyijelöltet nem szabad lebolondozmi.:)
Aki beteg, annak nem egészséges -ez esetben-az értékrendje sem, tehát meg kell gyógyítani, ez után (ha meggyólul) már nem akar többé meghalni, értelmes, boldog életet élhet.
mert nem biztos hogy meg akar halni!csak egy felkiáltás az életnek,rokonoknak -"vegyetek már észre"!!!
egyébként az orvosok arra esküsznek fel,h megmentenek mindenkit-ők nem mérlegelnek,hogy halálos beteg,vagy kilátástalan az élete-segitenek mindenkin.miért baj ez?csodák pedig vannak
Na, most kapok egy jó kis lepontozást! Hehehe. :))
Szerintem a kérdés jó.
Felvet egy nagyon érdekes problémát. Mégpedig azt, hogy az ember szabadsága, vagy az élete a fontosabb.
Itt pont erről van szó.
- Ha megmented, akkor korlátozod a szabadságában. (Ennyi erővel börtönben is élhetne.) Ugyan rámondják, hogy az ilyen ember "nem normális", "beteg", stb. De hát ez is csak egy különbözőség. Vajon melyik a jobb? Meghalni, vagy egy diliházban, gumiszobában leélni az életet?
vagy melyik a jobb, meghalni gyorsan, vagy éveken át kínlódni és szenvedni egy fájdalmas betegségben?
Miért baj az, ha valaki így különbözik a többitől?
Ja, persze, sokaknak fáj. És ezért a saját akaratukat rákényszerítik a másikra - mégha a másik nem is akarja.
Persze igen, sokan vannak, akik csak felhívják magukra a figyelmet.
Na, már csak az ilyenekért is érdemes hagyni, hagy csinálja. Hisz úgysem teszi meg.
Ha felmegy a hídra, és fenyegetőzik, akkor hagyni kell, majd lemászik. Ha komolyan gondolja, akkor úgyis leugrik. Ha meg nem komoly, csak figyelemfelkeltés, akkor úgyis lejön.
- Másik lehetőség: ha nem mented meg, akkor ugye elveszti az életét.
De hát az végülis az övé!!!
Miért kellene beleszólni? Én, ha öngyilkos akarnék lenni (persze ilyen soha nem fordulhat elő nálam, ez csak feltevés), és valaki feljönne a tetőre utánam, azt biztos magammal rántanám.
Nekem ne szóljon bele senki abba, hogy mit teszek a saját életemmel. Pláne ne szóljon bele, csak mert neki jobb ettől a lelkiismerete. Tennék rá, hogy neki szép az élet. Élje a sajátját, én meg élem az enyémet. Hagyjuk egymást békén.
Tehát szerintem nem kell megmenteni.
Persze a mai liberális világban, amire erősen hatott a keresztény gondolkodás (sajnos), ezt előszeretettel megcsinálják.
és különösen sok ember van (sajnos!), akik "mindenlébenkanál" módon minduntalan bele akarnak szólni mások életébe. Egyszerűen csak azért, mert SZERINTÜK így a jó. (Mert ők persze tudják, hogy mi a jó...! :D )
Ui.: Szerintetek elérem ezek után a 20%-ot? :))
Kedves utolsó - köszönöm a válaszodat (nagyon tetszett). Pontosan ez volt nekem is a problémám: az egyén szabadsága vagy az emberiség által elfogadott és követelt szabályok betartása? A többieknek is köszönöm a választ (: Segítettek elég sokat.
Én is magammal rántanám, amúgy, mellesleg, csak említés szintjén ... :D
Aki át tudja gondolni, és valóban szabad döntésből akar meghalni, az talál rá módot, hogy ne mentsék meg.
De Te mint megmentő, nem tudhatod, talán csak elhamarkodott döntést hozott - ha potyára mented meg, újra nekiállhat meghalni, de ha tévedésből meghal, úgy már nem tud visszajönni.
Vannak ilyen intézetek, ahol megölnek, ha nem tudod már magadat megölni, olyan beteg vagy pl. Svájcban.
De ott is várni kell, hirtelen felindultságból nem lehet.
Nézd meg a "Mégis, kinek az élete c. filmet!
Különben ölni bűn, mindegy hogy magunkat, vagy mást.
Magadat megölni is gyilkosság.
Gyilkosságban segédkezni, azt tétlenül nézni - szintén bűn. Gondolom, a legtöbb ember nem szeretne bűnös lenni. Aki (ön) gyilkos akar lenni, csinálja egyedül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!