Hol csináltassak személyit és tb kártyát, ha pánikbeteg vagyok, nem tudok kimenni itthonról?
1. válaszoló: köszönöm a tanácsot, majd ezt fogom tenni jövőhéten.
2. válaszoló: ha tényleg lenne aki elkísér, akkor már megtette volna, s nem írtam volna ide ki kérdésnek, s nem lennék tanácstalan.
Akármennyire összeszedem magam, nem tudok járműre szállni, s ha menet közben berezelek, akkor engem eddig mindig vitt a mentő. Nem akarat kérdése ez, mert nem jellemgyengeség, hanem betegség.
A tb kártya még csak-csak megoldható "távolról". De a személyi igazolványhoz bizony be kell menni az okmányirodába. Hiszen online készül a fotó, papírkép már nem jó.
Ha a TE esetedben megtehetnék, hogy "távolról elkészítik az okmányokat", akkor ezt meg kellene tenni más esetében is. (Ha megfelelően igazolja a jogosultságát), azonban ma már nem nagy kunszt hamis orvosi papírokat szerezni, és ezzel esetleg rést lehetne ütni a biztonságos személyi igazolványokkal kapcsolatosan.
Sajnos kell találni valakit, aki segíteni fog neked eljutni az okmányirodába. Időpont foglalható telefonon és interneten keresztül is, a foglalt időpontban pedig várni fognak, várnod sem kell a sorodra.
Esetleg hívd fel az önkormányzat családsegítő vagy szociális szolgálatát, ha a környezetedben nincs senki, aki segíteni tudna neked.
Ha van akit megbizz, mondjuk aki bevásárol neked, akkor közjegyz´öt házhoz lehet hívatni és azelött egy magbízási szerz´ödést lehet köttetni. Ha valaki lebénul akkor is ez van, ´ö sem tudja az ügyeit személyes elintézni. Nem értem valakinek, hogy jißanyozhat minden irata. Vagy csak lejárt?
Ha viszont nem vagy betegnek nyílvánítva, ha nem vagy munkanélküli, és nincs állsod sem, és nincs fizetve a tb-sem akkor elöbb tb-t kell fizetni. Ami azt jelenti, hogy 2 éve dolgoztál vagy iskolás voltál, akkor visszamen´öleg ki kell fizetni a tbt. Ami a minimálbér 9%-a.
Az irataim elvesztek még évekkel ezelött. S akkor se tudtam utánamenni, így nem is lettek. Most tudom, hogyan tudnék kimászni ebből a helyzetből, s ezek szükségesek hozzá. A sztori bonyi, nem részletezném.
Igazából a személyi a nehéz, mert nincs papirom se, hogy ilyen bajom van, így nem is tudom, hogy lesz meg. TAJ kártyát postán is intézhetném, ha lenne személyim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!