Mi az Alexis név magyar megfelelője?
Szia! Kérdésedből nem derül ki egyértelműen, de valamelyikőtök nem magyar állampolgár, akkor nem vonatkozik az anyakönyvezésre az a szabályozás, hogy csat itthon bejegyzett névre lehet anyakönyvezni.
Ha valamelyikotok nem magyar allampolgar, akkor lehet kulfoldi neve is a babanak. A kultura, kozossegben tobb ilyen kerdes is volt mar, keresd ki oket esetleg.
Az anyakonyvvezetohoz menjel be mindenkeppen, es kerdezd meg tole, hogy a ti esetekben, kaphatja e a lanyod ezt a kulfoldi nevet. Mert szerintem igen.
magyarországon csak magyar bejegyzett nevet lehet?
Én a kislányomnak(ha majd lesz) én az Asztrid nevet szeretném adni...ilyet ithon még nem is láttam...akkor ez most hogy is van?
Adhatod az Asztrid nevet, mert az magyarosított. Magyaros írásmóddal kell írni egy nevet ahhoz, hogy Mo-n bejegyezzék, így nevezheted Asztridnak. Attól függ, hogy egy név már be van-e jegyeztetve. Ha be van, akkor adhatod.
Én azt az infót kaptam, hogy a Magyarországon születetteknek nem lehet külföldi nevet adni, hisz automatikusan magyar állampolgárokká válnak a leszármazási elv alapján. Az első gyerekem Magyarországon született. A magyar anyakönyvben magyarul szerepel a neve, a másikban angolra lefordítva (ezt lehet kérni, de magyarul is lehetett volna).
Akkor, aki külföldön szül, adhat olyan nevet, amit nem lehet lefordítani és bejegyzik Mo-n is? Az Alexa és Alexandrán kívül van még, ami közel áll az Alexis-hez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!