Tetszik az Andrea név?

Alapjáraton nicns bajom az Andrea névvel, egész szépnek találom, bár az Andit kevésbé.
azonban magyar idiótaság volt ezt a nevet nőnévnek "létrehozni". Ugyanis az "androgének" a szervezetben a férfi nemi hormonok közé tartoznak, amiből jön az András és külföldi változatai is. Ha megnézed bármely külföldi nyelvet, az Andrea férfinevet jelöl, épp az előbbi okok miatt. Pl olasz- Andrea Bocelli.
na mind1, mi magyarok vagyunk, számunkra ez női név, és mint ahogy már mondtam, az egyik legszebbek közé tartozik! (legalább ebben IS különleges a nyelvünk)

"Ha megnézed bármely külföldi nyelvet, az Andrea férfinevet jelöl, épp az előbbi okok miatt. Pl olasz- Andrea Bocelli."
Igen, ez így van. Egy Andrea nevű ismerősömnek azt mondták Svájcban, hogy ez férfinév. Azóta angol becenevet használ, ha nem hivatalos helyen jár. :)
21:38 ez igen érdekes, amit leírtál:)
Én régen azért nem szerettem, mert általánosban Bandinak csúfoltak. Igaz nem gonoszságból, csak poénból, de gyerek fejjel akkor is borzalmasan bántott.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!