Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hamvasztásról kérnék véleményt?

Hamvasztásról kérnék véleményt?

Figyelt kérdés
Nem tudom hova kellett volna irnom ezt de itt is megteszi. Sajnos igen fiatalon elhunyt a feleségem, hamvasztva lett. A kérdésem az lenne hogy tényleg ilyen kevés maradna egy emberből hamvasztás után, vagy nem is adják oda az egész maradványt? Remélem nem botránkoztatok meg senkit ezzel a kérdéssel.
2011. febr. 5. 12:58
1 2
 11/13 anonim válasza:
67%
én hamvasztóban dolgoztam hát..tudnék mesélni.Hegyén hátán lettek a halottak elégetve és ennyi. Persze mindenki kapott számot stb meg adminisztráció. De ha ott volt a hozzátartozó akkor azt tényleg rendesen csinálta mindenki. De képzeljétek el mikor tornyosulnak a hullák egyszerübb egyszerre égetni nem egész éjjel ott dekkolni. Meg tényleg összevártuk mert sokba kerülám felfüteni különben nem érné meg egyenként
2011. febr. 5. 14:11
 12/13 anonim ***** válasza:
70%

Éppen ezt írtam én is, mint az utolsó és le lettem szólva!

Attól, hogy azt mondják, hogy nem így van, még így lehet, a pénz nagy úr, és az ilyen vállalatok szeretnek spórolni!

A többit meg elhallgatják.Máshol is így működnek a dolgok, ez is csak egy vállalat ha úgy vesszükük.

Ha teszem azt felküldenek egy holttestet mondjuk 100 kilométerre elhamvasztani honnan tudod mi történik vele, attól, hogy a papírok megvannak róla?

Kedves kérdező! Ezen már ne rágd magad, már teljesen fölösleges, mert úgy sem tudsz ellene mit tenni, ha így volt is, ha nem akkor nem, sosem derül ki.

Maradjanak a szép emlékek meg, meg a fényképek, a közösen együtt töltött idő.Te megtettél minden tőled telhetőt a végtisztesség megadása céljából.

A többivel ne foglalkozz.

2011. febr. 5. 14:50
 13/13 para79 válasza:

Szia!Természetesen részvétem nyilvánítom én is,de valamiért megfogott a kérdésed..Bevallom,kicsit morbidnak gondolom---egyáltalán magát a szitut---ahogy elképzellek..Nézed az edényt,és azon filózól,vajon hány százaléka lehet benne néhai kedvesedből?Elég extrém,de érdekes kérdéseket vet fel.Kérlek,vonatkoztassunk el most az érzelmi oldalától..Tudjuk,ami ég,az le is kozmálhat..vajon azt is belekaparják?Talán nem,mert akkor nem lenne egységes a színe a hamvaknak...Másik..az égéstermék minden esetben létezik..tehát lerakódások a kémény belsejében,illetve a közvetlen környezetben.Kis túlzással a biológiai testet leginkább a biomassza fűtőértékeihez hasonlítanám,ahol szintén adódnak százalékos veszteségek.A biomassza fűtőértéke általában 15 MJ/kg értékkel számolható reálisan, 10% körüli nedvességtartalom esetén.Na most,ha hozzátesszük,hogy e

gy 80 kg súlyú felnőtt ember szervezete mintegy 50 liter vizet tartalmaz.

Az agy 90, a vér 83, az izmok 75, a csontok 22 százaléka víz.Szóval 80kg--50Liter...15MJ/kg 10% nedvességtartalom,tehát elvileg az emberi test fűtőértéke a fent említett példa alapján 1200MJ,50%-nedvességtartalom esetén..Ha kiszáradásban halt meg,úgy a kalóriaérték hatékonyságát fordított arányosságban értelmezhetjük,mivel a víz köztudottan nem táplálja a tüzet.De mivel azt tudjuk,hogy az energia---amivé immár kedvesed lett---nem vész el,csak átalakul,így egy kis része megint fajlagos veszteség...Érdekes lehet még,hogy mérésekkel kimutatták a haldokló ember súlyát az utolsó pillanatban,és az azt követőben.Pontosan 22gramm volt a különbség,szóval elméletileg a lélek távozásából adódó 22grammos súlyvesztéssel is számolni kell,ami szintén nem lehet a hamvakban.Bonyolult a kérdés...csak óvatosan saccolnék..Kb.25-35%-a lehet hamvak formájában a kezedben valamikori kedvesedből,annak is 2-5% biztos,hogy nem ő...De úgy érzem,te nem is azt keresed,hanem azt a kicsi 22grammot,ami volt valamikor önnön maga..:)Sajnálom...:(

2016. júl. 6. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!