Miért van az hogy minden 10-20 (és\vagy ennél több-kevesebb) évesek szinte úgy használják a smyle-ket, mintha olyan szó lenne mint az "a" betű?
Mert most ez a menő. Én más fonetikusan is láttam kiírva, dobtam is tőle egy hátast. Kb úgy volt írva, hogy iixdééééé.
Kíváncsi vagyok, hogy egy hivatalos levelet hogy írnak majd meg a jövőben (illetve hogyan értelmeznek).
Hát, én hivatalos levélben sosem használom, mivel annak olyan hangnemben is kell íródnia, hogy hivatalosnak tűnjön, ugye. De a magánbeszélgetéseimben (barátoknak email, twitter, msn, néha itt is) ott igen, egyszerűen azért, hogy érezhető legyen a hangulat. Mert pl. tök más, ha azt reagálom valamire, hogy "Te hülye vagy." vagy azt hogy "Te hülye vagy. XD" Első esetben gondolhatja úgy az illető, hogy komolyan idiótának tartom, másodikban pedig szerintem azért nyilvánvaló, hogy nem. És ez írásban elég sok mindennel így van, a hangulatjelek közvetlenebbé teszik a beszélgetést, nélkülük mondjuk egy msn-csevej kicsit olyan lenne, mint amikor élőben beszélget 2 robot. Hát szerintem ezért. (Oké, vannak akik tényleg szinte mindig, minden mondatukhoz csatolnak valami jelet, de ez szerintem ritkább, legalábbis én nem nagyon találkozom vele).
Remélem értelmes válasz volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!