Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért van ilyen kevés féle...

Tomasmann kérdése:

Miért van ilyen kevés féle szemszín?

Figyelt kérdés
Lehet hogy kicsit hülyén kérdeztem úgyhogy elmagyarázom mire gondoltam.A természetben több millió szín van akárhova nézek minden színes.Az embernek viszont nem nagyon színes a szeme.Pl én még sose láttam mondjuk lila vagy citromsárga szemet.Ilyen színű szem miért nincs?Amiket én ismerek az a barna,zöld,kék,meg néhány embernél piros de az ritka.
2011. jan. 5. 08:31
 1/7 anonim ***** válasza:
Ennyi erővel miért nincs több bőrszín? Vagy haj, vagy miért nem kék az alma?
2011. jan. 5. 09:10
 2/7 anonim ***** válasza:

Van fekete szemszín is...

Valószínűleg a sötét színek praktikusak a fény szűrésére. Északon meg éppen a világoskék, hogy több fényt kapjon a szervezet.

De nagyon sok szemszín létezik azért, sok szín kombinációjaként. Ismerek olyant is, akinek az egyik kék, a másik szeme zöld. Sőt a szemgolyó is lehet kétféle színű / zöld-barna /, saját szememmel láttam.

A színek kiterjesztését pedig zentúl a kontaktlencséknek köszönhetjük...

:)

2011. jan. 5. 09:16
 3/7 anonim ***** válasza:

Belegondoltál már, hogy esztétikailag hogy nézne ki egy lila, rózsaszín vagy sárga szem?

Szerintem nem....

Még jó, hogy ( csak ) ilyen színekkel áldott meg bennünket a természet.

2011. jan. 5. 09:21
 4/7 A kérdező kommentje:

Hát az lehet hogy nem nézne ki jól.Csak kíváncsi voltam hogy miért nincs több.Nekem mondjuk a piros az tetszik.Mint egy démon szeme.Kár hogy nem lehet váltani. XD

Kösz a válaszokat. :)

2011. jan. 5. 09:35
 5/7 szamóca. ***** válasza:
hu nekem kell lila O.o
2011. jan. 5. 09:37
 6/7 anonim válasza:
ha lenne több szin nekem rozsaszin lene!!!!
2011. jan. 5. 10:40
 7/7 anonim válasza:
Vegyetek szines kontaklencsét!
2011. jan. 5. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!