Mi a véleményetek a versemről?
Éj takar, sötét ködfátyol,
zord szél süvít fagyosan;
A zsarnok ki bilincsbe láncol
S nem enged el
Lombot tép a szél,
Dércsipke ül a földeken,
Engem a vihar utolér,
S nem enged el
Fekete felhők felettem,
jeges fuvallat odalenn;
bú indít meg engem:
S nem enged el
Szeretnék kritikát kapni. Ez az első versem. Kérlek ne legyetek annyira durvák, mert egy életre elveszitek a kedvem. De azért várom véleményeteket!
Köszönöm
13/L
13 évesen,első vers? Nos nem leszek szigorú...háááááááttttt
azért annyira nem rossz...de sokat kell még gyakorolni,tanulni...
Az első tanulás: A kritikákat is fogadd teljes nyugalommal,mert ezektől leszel később akár sikeres is...
Szerintem nagyönn jó!
Tele érzésekkel és nagyon jól használod benne a szavakat.
Szerintem ne állj le vele, folytasd, mert van érzéked hozzá!
Most mit mondjak?
Én már írtam elég sok verset, de én inkább arra a stílusra mentem rá, mint pl Petőfinek a Szeptember végén.
"Még nyílnak a völgyben a kerti virágok,
Még zöldel a nyárfa az ablak előtt,
De látod amottan a téli világot?
Már hó takará el a bérci tetőt."
Amikor elkezdtem olvasni a versedet, az első gondolatom az volt, hogy ez inkább haiku (japán költészeti stílus), mint egy klasszikus vers.
Majd elolvastam még néhányszor és szerintem nagyon jó!
Ha a korodat is hozzáteszem, akkor pedig zseniális!
De hogy negatívumot is mondjak, szerintem más témát kellene keresned, mert elég keserűnek érzem a soraidat.
Sőt ha értelmeznem kellene, lehet hogy nagyon rosszra gondolnék. Remélem semmi nagyobb baj nincs ami ihlette a versedet, de a képek amiket elém vetít eléggé sötétek.
Szia!
Nincs semmi rossz, csak ehhez jött ihlet. Amúgy meg tök vidám vagyok :) Köszönöm a válaszokat sokat segíttettetek.
H versírásban gondolkozol, ajánlanék egy oldalt, sok fiatal író van itt és kaphatsz minőségi kritikákat is, ha kérsz. www.fanfic.hu/merengo
alapjáraton egy Harry Potteres írói oldal, de van vers kategóia is. Szerintem tök jó, itt sokan olvassák a kezdők verseit is.
Hát nekem tetszik a versed, nem az a klasszikus stílus. talán kissé kevés a mondanivalója, de a szavak és a hangulat stimmel, úgyhogy nekem tetszik. Korodhoz képest meg zseniális.
Először azt gondoltam, hogy jó. Aztán megláttam, hogy 13 agy, hát ilyen fiatalon ez valami fantasztikus. Az én 13/l ismerőseim (hál istennek nincsenek sokan), azt sem tudják, mi az a vers :S
Hajrá, csak így tovább, még sokra viheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!