Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan lehet a megkeményedett...

Hogyan lehet a megkeményedett gyertya viaszt feloldani, anélkül, hogy meggyújtanám?

Figyelt kérdés
Égő gyertya közepén összegyűlt viaszt beleöntöttem a lefolyóba, így akarván megszabadulni tőle. :) Belekötött az egész és teljesen eldugult a lefolyó. Mélyen van, úgyhogy nem lehet kikaparni sem. Nincs valami szer, amit ha beleöntök, feloldja? (Nem akarok most emiatt 15.000-ért vízszerelőt hívni, hogy összesározza az egész házat a koszos cipőjével, és szétnézzen, meg zaklasson a hülye, indiszkrét kérdéseivel.)
2010. dec. 12. 14:33
 1/4 anonim ***** válasza:

Próbáld meg felforralt vízzel leönteni (nem tudom, hogy bejön-e, csak logikusnak tűnik, hogy a meleg víz felolvasztaja).

Ha ez nem sikerül, akkor félek, marad a szerelő.

Nem bírom ki hogy ne kérdezzem meg. Hogy jutott eszedbe a lefolyóba önteni a viaszt?

Tartok tőle, meg kell fizetned a "tanulópénzt"

2010. dec. 12. 16:30
 2/4 A kérdező kommentje:
Szőke nő vagyok :) Valószínű, hogy ez az oka :)
2010. dec. 12. 20:03
 3/4 A kérdező kommentje:
Nem mellékesen köszönöm a választ! Az a baj, hogy már színültig van a mosdó vízzel, ha még beleöntenék forró vizet, kifolyna... Még jó, hogy 2 fürdőszobám van, az a szerencse :)
2010. dec. 12. 20:08
 4/4 anonim ***** válasza:

Még mindig én vagyok... :-)

Szőke nő öniróniával. Ez tetszik ;-)

Próbáld meg kimerni a vizet a mosdóból amennyire csak lehet és utána próbálkozz a forró vizzel (ne a csapból ereszd, mert annak idő kell, hogy felmelegedjen).

Esetleg próbálkozhatsz még lefolyótisztitóval, mert az elvileg kémiai úton felmelegíti a környezetét, bár nem tudom, hogy ez a hőhatás elég lesz-e a viasz megolvasztására.

Ha ez sem vezet megoldásra, és eléggé vállalkozó szellemű vagy, akkor megpróbálhatod a mosdó alatti "bűzelzárót" leszerelni. Ha szerencséd van, akkor abban ült meg a viasz és onnan már egyszerűen ki tudod szedni.

Kíváncxsi vagyok az eredményre, majd írd meg!

Sok sikert! ;-)

2010. dec. 12. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!