Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Egy kis kérdőív. Válaszoltok...

Egy kis kérdőív. Válaszoltok rá? Természetesen, csak amelyikre szeretnétek?

Figyelt kérdés

A szeretet a legfontosabb erkölcsi értékek egyike. Minden ember számára fontos, hogy valaki szeresse, s hogy ő valakit szerethessen. Szeretetet azonban nemcsak mások iránt érezhetünk. A helyes önértékelés alapja az önszeretet, vagyis önmagunk elfogadása. Az a kisgyerek, aki szerető családban nő fel, később jó véleménnyel lesz önmagáról.

1) Te hogyan vélekedsz önmagadról? Kiegyensúlyozott vagy?

2) Többnyire pozitív vagy negatív visszajelzéseket kapsz a környezetedből? Melyek ezek?

3) Hajlamos vagy-e arra, hogy leértékeld magad vagy azt, amit csinálsz? Miért?

4) Az önszeretet nem azonos az önzéssel. Mikor válhat önzéssé ez az érzés?

Ha túlzott szeretet irányul egy gyerek felé, akkor azt gondolhatja, neki semmit nem kell tennie másokért, csak önmagáért szeretik.

5) Hogyan viszonyul másokhoz az önző ember?

Az önszeretet talaján nő ki az önbizalom. Ez alapja lehet a sikeres életnek.

6) Mi az, amiből a te önbizalmad táplálkozik? Ha több is van, sorold fel!

7) (Ha iskolás vagy, csak akkor!) Sikeresnek találod-e iskolai munkádat? Miért?

8) Sikeresnek érzed-e magad a magánéletben? Mi az oka?

9) Mi okoz neked örömet? Több példát is írj!

10) Képes vagy-e a kisebb dolgoknak is örülni? Ha igen, sorolj fel néhány példát!

11) Mit gondolsz a túlságosan is nagy önbizalommal rendelkezőkről? Ismersz ilyen embert? Mi jellemző rá?

A siker nem hullik az ölünkbe, meg kell érte küzdeni. Vannak szerencsés emberek, akik könnyen váltak sikeressé, de ez nagyon ritka. Neked inkább a saját erődben kell bíznod. Miután a helyes önértékelés kialakult benned, célokat kell kitűznöd magad elé. Lehetőség szerint olyanokat, amelyek megfelelnek képességeidnek, érdeklődési körödnek. És persze ezek a célok előre láthatólag megvalósíthatók legyenek.

12) Milyen távolabbi célt tudnál magad elé kitűzni? Minden elképzelést írj le!

13) Mit gondolsz, megelégednél azzal, ha valamit elérnél, vagy máris újabb célok felé irányulna a figyelmed? Miért?

14) Mi okozna neked nagyobb boldogságot: a hivatásbeli vagy a magánéleti siker?

2010. nov. 30. 18:53
 1/7 A kérdező kommentje:
Remélem, tetszett mindannyiótoknak a kérdőív, és minél többen fogtok válaszolni rá!
2010. nov. 30. 18:57
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

1.szerencsétlen, önbizalomhiányos

2.pozitív, azt mondják általában, hogy kedves, aranyos, segítőkész vagyok

3.igen, határozottan, mivel látok nálam sokkal szebb ill. tehetségesebb embereket

4.ha csak magunkra gondolunk,ha mindig azon gondolkodunk, hogyan szerezhetnénk magunknak örömet és nem a másiknak

5.lényegtelen számára más ember érzése, nem lát mást, csak önmagát

6.háááát... hm..önbizalom? ..talán a szeretet amit kapok

7.régen azok voltak, most egyáltalán nem vagyok sikeres, elég egy rossz döntés és romba dől egy álom

8.nem nagyon

9.ha végre beszélhetek a szerelmemmel (távkapcs)

10.igen, elég ha süt a nap, vagy most éppen hull a hó, vagy sikerül valamit szépen lerajzolnom, ha a szerelmem boldog

11.inkább semmit

12.orvos leszek, gyógyítani fogok és szeretni a párom

13.mindig szükség van célokra, célok nélkül az élet megáll

14.magánéleti, egyértelműen, de ha ezt megkérdezte volna vki fél évvel ezelőtt, a hivatásbelit mondnom

köszi

2010. nov. 30. 19:19
 3/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, hogy válaszoltál! Megy a zöld kéz, és várom a további válaszokat is!
2010. nov. 30. 19:26
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

2, Attól függ. Külső alapján, idegenektől negatívot. (khm. duci:D) A személyiségemre mindig pozitívat.

6, Ha az ismerőseim pozitívan közelednek felém, megdicsérik a hangom, hajam, mosolyom, ruháim, fogaim...stb.

Valamint az, hogy testalkatomhoz képest, fiúosztálytársaim is elfogadnak, az osztály középpontjában forgok.

7, Igen. Mivel egy falusi "semmitsemtanulunkmertminek" iskolából, Fejér megye egyik legnevesebb gimnáziumába kerültem fel. 17. lettem a felvételizők listáján, 5.00 év végi átlaggal.

9, Amit leírtam az önbizalmasnál. +Mikor énekelhetek, mikor önfeledten nevethetek bármin, mikor megölelnek.

10, Igen. Mikor olyan emberek mosolyognak rám, akiket még életemben nem láttam. Mikor egy-egy ismerős dallamot hallok vissza valahol. Mikor egy idős néninek átadják a helyet/segítenek fel-le szállni a buszról. Mikor valaki segít egy másik embernek. Mikor kapok egy smileyt a nekem tetsző fiútól.

12, Minimum egyszer énekelni a suli előtt, nem hamisan!:) Énektanárhoz, színitanodába járni. Kijutni egyszer Amerikába. Hmm, fogyni.:$

lány voltam/ tizeniksz éves.(:

2010. nov. 30. 19:36
 5/7 anonim ***** válasza:

1, Nem mindig vagyok kiegyensúlyozott.Vannak hangulati változásaim, van mikor nagyon jól érzem magam van mikor kevésbé.

Magamról pedig úgy vélekedek, hogy tudom, hogy többre is képes lennék , és hogy jobb is lehetnék...

2, Pozitív: kedves,jószívű, segítőkész , aranyos vagyok.

Negatív: lusta {főleg anyáéktól}, halkszavú

3, Igen. Sajnos nagyon is hajlamos vagyok rá. Sosem vagyok elégedett. mindig jobb akarok lenni. És, ha rájövök, hogy nem lehetek jobb, akkor oda az önbizalmam. Hogy miért? Mert vagy nincs hozzá tehetségem. Vagy mert azt látom, hogy vannak tőlem sokkal jobb emberek. Akkor én minek törjem magam? Sokszor feleslegnek érzem magamat.

4,Akkor mikor mindig csak magát helyezi az első helyre a listában. Mikor mindig csak ő, ő, és ő... Mások önbizalmát pedig elveszi. Amikor csak magát fényezi. Azt hiszi ő a "tökéletes".

5, Semmibe nézi őket. Úgy érzi ő a felsőbbrendű, mert túl sokat gondol magáról.

6, Sajnos ilyen kevés van. Jó a kézügyességem. Jó emberismerő vagyok. Jó a stílusérzékem.

7, Nem igazán. Persze voltak és vannak ( lesznek ) jobb eredményeim is. De tisztába vagyok azzal, hogy ha jobban törném magam akkor sikeresebb lennék.

8, Nem érzem annak magam.

9, Az apróbb örömök. Pl a természet, állatok, telihold, csillagos éjszaka, ha valaki megdícsér, vagy segít nekem, nem annyira fontos sikerélmények, ha valaki jól érzi magát

10, Igen :) ( 9-es )

11, Igen ismerek. Véleményem róla-> egy időben örültem, hogy végre van önbizalma. De az évek alatt átformálódott benne ez az egész. Egoista lett. Akinek egészségesen van önbizalma, azzal nincs gondom.

12, Előszőr is kijutni külföldre az lenne a legnagyobb vágyam. Megbékélni magammal .( ez a legnagyobb kihívás ) több is van csak ennyi jutott eszembe most.

13, Örülök neki, ha megvalósulnak a céljaim amiket kitűztem magam elé. Aztán jöhet a többi, de csak apróbb lépésekkel, és csak öntudatosan. Nehogy megint romokban heverjen minden.

14, Bizonyos szempontból mindkettő. De talán most még a magánéleti siker . Későbbiekben a hivatásbeli.

1lány,...

2010. nov. 30. 22:13
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
szia, 19:19-es vagyok, köszi, kiegészítem a 11. pontomat: ismerek ilyen embert, szerelmes belém, én nem szeretem, tudja ő is nagyon jól, viszont mindig parancsolgat nekem, hogy ez neki nem tetszik, fogyjak le, szeressem őt, csak magával törődik, az én érzéseim nem is érdeklik, ha valami baja van, akkor összedől a világ, mert nem törődnek vele... hjajj
2010. nov. 30. 22:22
 7/7 anonim ***** válasza:

1. Kiegyensúlyozott mi? Mások számára beképzeltnek tűnök, esetenként még bunkónak is és önző is vagyok.

2. Negatívakat, próbálok tenni ellene, mert a legjobb barátnőmet mindig bántom, pedig igazán nem akarom, de akiket már úgy igazán ismerek azokkal mindig szemét vagyok.

3. Állandóan leértékelem magam, mert amit csinálok kis semmiségnek tűnik, még ha jól csináltam valamit akkor is. Ez ellen is próbálok tenni és remélem sikerrel.

4. Amikor nem elég az ami van és többet szeretnénk, mert tudjuk, hogy több is lehetséges.

5. Azt gondolja egy önző ember, hogy nem számít ha másnak nincs meg az a valami neki akkor is kell, mert arra gondol, hogy az jár neki, pedig ez egyáltalán nem biztos. Mindenki szerezze meg magának amire szüksége van.

6. Külső - alapból mindenki átlagos, de lehet tenni azért, hogy kifejezetten szépek legyünk.

7. Nem, mert töriből bukásra állok (2 db 1- es), tesiből hiába vannak elviselhető jegyeim ha nem vagyok képes hátrafelé ugrálókötelezni, ja és nem is tanulok, ebből következik, hogy nem lehetek jó tanuló.

8. Nem, nincs is magánéletem. Egész nap suliban vagyok utána hazajövök és beülök a gép elé vagy a TV elé és ennyi.

9. Mostanában már szinte semmi. Örülök ha szépnek találom magam, ha épp van pénzem, ha jó idő van és nem fagyok halálra.

10. Nem tudom, lehetséges. Általában nem vagyok olyan kedvemben, hogy kis semmiségeknek tudjak örülni.

11. Nem veszik észre, hogy másokat megsértenek, megbántanak, csak magukkal törődnek. Igen ismerek, talán. Mostanában senkit nem lehet kiismerni, mindenki más arcát mutatja a külvilág felé, mint amilyen.

12. Nincs célom, még eddig nem találtam meg azt, hogy miért tanuljak, szenvedjek. Talán a munka, de ez annyira alap.

13. Ha valamit elértem az azt jelentené, hogy lógathatom a lábam, vagyis, hogy szétunnám a fejem. Biztosan akadna valami.

14. Hivatásbeli. Ha többre tartom az érzelmeket akkor soha nem lesz lakásom, munkám stb. Nem tudok úgy boldog lenni, hogy nem biztos, hogy holnap lesz mit ennem, ki tudnám e fizetni a számlákat, bár ezzel még szerencsére nem kell foglalkoznom.

16L

2010. dec. 11. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!