Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Twilight saga vagy Harry Potter?

Twilight saga vagy Harry Potter?

Figyelt kérdés
Na,kinek,melyik tetszik jobban?:)
2010. nov. 19. 15:10
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
34%
Ezt pontosan ugyanígy elmondhatnánk fordítva is :)
2010. nov. 19. 23:30
 12/32 anonim ***** válasza:
59%
Igazán kedves. De mondj amit akarsz. Én se fikázom a Harry Pottert, pedig regényt tudnék írni arról, mit utálok benne, és milyen szinten, mégse teszem. Ki van agyilag 10 éves szintjén...? :)
2010. nov. 20. 01:51
 13/32 anonim ***** válasza:
57%

Természetesen te :)

Én se fikáztam, viszont leírtam, hogy ki az olvasó/nézö tábora.

2010. nov. 20. 02:07
 14/32 anonim ***** válasza:
66%
Előttem szólónak tökéletesen igaza van :) egyébként is, miért nem lehet alkonyatnak mondani? magyarok vagyunk nem? -.- (mielőtt még valamelyik.. mondaná hogy a Harry Pottert sem fordítják le, azért az teljesen más mert az egy név.)
2010. nov. 20. 09:26
 15/32 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat,csak kíváncsi voltam véleményekre,semmilyen háborút nem akartam ezzel elindítani!:P:D

Az előzőnek,egyébként először Alkonyatot akartam írni,csak aztán arra gondoltam:Mi van,ha vannak olyan hülyék,akik csak úgy ismerik,hogy Twilight:D:)

Ezért lett Twilight saga:DPersze van aki azt mondja erre:És akkor mi van?Aki ezt nem tudja,vessen magára,istenemXD

De én azért megpróbáltam az ő szemszögükből nézve,mert hát velem is megtörténik,hogy egy csomó alap dolgot nem tudok:D

És igen,természetesen a kettőt össze sem lehet hasonlítani.Nekem a HP könyven is meg filmben is tetszett,az Alkonyat csak könyvben.Szóval én személy szerint HP párti vagyok:)

Köszönöm a válaszokat,még várom a további véleményeket:)

2010. nov. 20. 12:24
 16/32 anonim ***** válasza:
35%
Én vagyok az előző válaszoló. Nem neked akartam szemrehányni hogy nem magyarul írtad, igazad van lehet hogy tényleg vannak olyanok akik csak így ismerik :) :/ Mondjuk egyébként azért én sem mondom hogy az alkonyat rossz volt könyvben, csak a film után ez a robert patiszon őrület utáltatta meg velem. :/ Meg mint mondtam idegesít hogy mindenki twilight-nak mondja, hamár lefordították a címét is akkor nyugodtan lehet magyarul mondani :)
2010. nov. 21. 10:34
 17/32 A kérdező kommentje:

Előzőnek:

Fúúú,én tökéletesen egyetértek veledXD

Patiszon - :D - nekem sem tetszett a filmben,de maga a történet jó.

Meg asszem máskor már nem törődök azzal,hogy ki tudja hogy a twilight az az alkonyat,és ki nem,akkor is magyarul írom ki.Már én is nagyon unom,hogy minden angolXDXD

Köszönöm véleményedet:)

2010. nov. 22. 14:06
 18/32 anonim ***** válasza:
50%

Harry Potter:))) 14 évesen olvastam az első részt, amikor kijött Magyarországon, anno tíz éve, és az egész kamaszkoromnak meghatározó könyvévé vált, jaj, annyira vártuk mindannyian, amíg könyvben is kijött egy-egy új rész:))) asszem mindörökre ez marad a kedvencem. Ja, és a nő aki írta marha művelt és intelligens, még az egyetemi tanáraimnak is ez a véleményük (ókori vallástörit tanulok)

Alkonyat sajna igénytelen - az volt az érzésem közben, hogy a nő elbagatellizált olyan fontos kérdéseket, amik bonyolultabbá tették volna a cselekményt - nagyon szerencsés véletlen, hogy nem égnek el napfénynél (mert nehéz lett volna, ha csak éjjel találkozhatnak a főszereplők), hogy épp nem isznak embervért (mert ez leegyszerűsíti az erkölcsi aggályokat), hogy vérfarkasok csecsemőkbe is beleshetnek (de szépen jött ki a végén így), hogy Bella vámpírként természetesen azonnal önuralommal és mindenféle szuper erőkkel bír, hogy a csaj apja persze hallani se akarta a történetet, inkább szemet hunyt minden fölött... és még lehetne sorolni. Idegesítően primitív megoldások, semmi bonyodalom, és mindent ki lehetett előre találni, annyira egyértelmű volt minden. Szóval elég igénytelen volt ez a könyvsorozat. Ha nem lenne a Patiszon-gyerek, negyedekkora sikert sem ért volna el.

2010. nov. 26. 13:43
 19/32 A kérdező kommentje:

előzőnek:

igen elgondolkodtató,amit írtál,köszi válaszodat!:)

2010. nov. 27. 11:39
 20/32 anonim válasza:
86%

Teljesen egyetértek az előttem szólóval.Az első 3 könyv tetszett, bár a new moon valami iszonyat nyálasra sikeredett.A hajnalhasadásból az írónő pedig pont a lényeget felejtette ki, az akciót és a feszültséget.Nagyon leakarta zárni a sorozatot, és a végén nekem már kérdezz-felelek érzésem volt olvasás közben.Jött egy felmerülő bonyodalom/probléma és a következő 1-2 oldalon már meg is adta rá a választ.Nem hagyta az olvasót izgulni:D

Szóval én Harry Potter párti vagyok bár sztem az utolsó könyv itt is kicsit el lett nagyolva...

2010. dec. 3. 05:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!