Mitől "működik" a több éve elromlott zsebórám?
Szóval. Elmesélem az egész történetet. :D Egy ideje szerettem volna egy zsebórát, nézegettem is őket az interneten, aztán anyukám szólt, hogy neki régen volt egy pici zsebórája, de az már nem működik már régóta. Akkor használta és akkor romlott el, amikor annyi idős volt, mint én. (Most 14 éves vagyok) Én meg megkerestem a zsebórát, és tökre örültem neki, pluszban még azért, mert a nagymutató az 4-es és az 5-ös között, a kismutató az 5-ös és a 6-os között állt. Szóval körülvették az ötöst, nekem meg az a kedvenc számom.
Lényeg, a lényeg: a nagymutató először átkerült az ötös másik oldalára. Aztán a hatoson túlra. Most pedig a hetes és a nyolcas között van. (Ez pár hét leforgása alatt történt) Mozogni még sose láttam, csak azt tapasztaltam, hogy arrébb vannak a mutatót, holott elvileg nem működik az óra. A kismutató meg egyébként mozdulatlan.
Nem tudom, hogy ez mitől lehet, már mindenféle hülye elméletet kitaláltam rá. :D Hogy nem is az emberi időszámításhoz van beállítva meg ilyenek. XDD Na, szóval az érdekelne, hogy ez mitől lehet. Nem baj, ha valaki nem tud pontos választ adni, tippekre is kíváncsi vagyok.
Ja, és nem, egyszer sem mondtam neki, hogy "Mukodj!". :D
nekem ojan volt, hogy meghalt a papám, aztán a házban pakoltunk, és megtaláltam az óráját, hazavittem emlékbe, rá pár hétre megállt. aztán nemrég elindult megin :O
nem tudom, hogy mi lehet a tieddel, a nem emberi időszámításos elmélet jó xD :D de sztem csak simán kilazul egy csavar, és lassan halad a mutató, amikor a zsebedbe van és rázkódik.
"Hogy nem is az emberi időszámításhoz van beállítva meg ilyenek"
hát ezen behaltam hallod:DDDDD
sztem is vidd el óráshoz, majd ő megjavítja. az én faliórám is így "mozog" és kb mindig ugyanabba az időbe indul el, az is fura, de nem hiszem, h azon kívül, hogy merül az elem bármilyen más dolog lenne a háttérben.
Szellemóra... :D
Amúgy szerintem is vidd el óráshoz, ő talán megtudja csinálni, hogy mindig mozogjon. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!