Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Meddig terjed az örökségi...

Meddig terjed az örökségi tartozás?

Figyelt kérdés
Valaki elfogadja az öröksèget ami csak tartozásból áll,tehát nulla pozitív örökséggel.Ha az örökös így tartozásokat örökölt de nem tudja kifizetni pl közüzemi díjak ,melyek az örökhagyó nevèn voltak de nem saját ingatlanjan!és a tárgyalas után tovább keletkezett tartozások érintik.? köszönöm

ma 09:20
 1/6 anonim ***** válasza:
73%
Ha elfogadod az örökséget, attól fogva az örökhagyó minden tartozását öröklöd a tartozás elévülési idején belül.
ma 09:24
 2/6 A kérdező kommentje:
Elvileg csak az örökség értékéig de az nekem nulla.es csakis azért kell felelnem ami a hagyatéki papíron szerepel?mert ezeket a közüzemeket csak később tudtam meg.Nem is szerepelnek a papíron !ezeket is rám terhelhetik?
ma 09:35
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Rád terhelhetik utólag, de csak a vagyon értékéig felelsz. Tehát mondhatod, hogy az már kimerült, ha esetleg eljárás lesz belőle. Hasonlóan ahogy az elévülésre hivatkoznál. De amúgy miért fogadtad el ezt az örökséget? Ez inkább ökörség.
ma 10:17
 4/6 A kérdező kommentje:
Tehát ha az örökségi vsgyonom nulla akkor a tartozás is nulla?
ma 10:50
 5/6 A kérdező kommentje:
Semmi vagyont nem örököltem
ma 10:52
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem nulla a tartozás, azt megörökölted. Ha önként fizetsz, az a te dolgod. Az örökölt vagyon erejéig vagy felelős érte, jogi úton csak annyi hajtható végre belőle. Tehát cseszegethetnek, hogy fizess, de te lerázhatod őket azzal, hogy az örökölt vagyon már kimerült. Ha bíróságra kerül az ügy, ott hivatkozhatsz erre és így nem lesz végrehajtási végzés.
ma 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!