Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Létezik olyan ember, aki több...

Létezik olyan ember, aki több hónapig követte a Napot, és nem látott éjszakát hónapok óta, mert folyamatosan utazott a Nap irányába?

Figyelt kérdés
tegnapelőtt 08:18
 1/9 anonim ***** válasza:
60%
🤦😱 A világ tényleg megérett a pusztulásra. Egyre alacsonyabb a szint.
tegnapelőtt 08:19
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Az az ember nem én vagyok, ennyit tudtam neked segíteni.
tegnapelőtt 08:31
 3/9 anonim ***** válasza:
46%

Nem tudom, de érdekes kérdés :D

Egyeske nem tudom miért írta azt amit, valószínűleg csak azt hajtogatja, amit hall másoktól.

tegnapelőtt 08:34
 4/9 anonim ***** válasza:
Orbán Viktor
tegnapelőtt 18:03
 5/9 TappancsMancs ***** válasza:

Nem kivitelezhető legalábbis általánosan a gyakorlatban. A Nap láthatósága a Föld forgási sebességével arányos, attól függ egy nap hossza. Az Egyenlítőnél talajszinten a Föld forgási sebessége 1674 km/h. Ekkora sebességnél már nem jöhet szóba az autó és autóutak, se a hajózás, csak a repülőgépek.

Egy utasszállító repülőgép utazósebessége nagyjából 900-1000 km/h.

Egy katonai vadászrepülőgép sebessége általában ennél nagyobb.

F–16 Fighting Falcon maximális sebessége 2100 km/h.

Rendszeres légi utántöltéssel, nem tudom melyik mennyit bírna, de ezekből kivehető, hogy nagyon költséges lenne a kipróbálása és több hónap csak egy utasszállító repülőgépen lenne normálisan megoldható.

A Föld forgási sebessége persze az Egyenlítő fölött egyre csökken és a pólusokon nullára esik le, de az a kérdésednél gondolom, hogy nem egy érdekes téma. Illetve a fél éves nappal külön témájához megy át.

tegnapelőtt 21:44
 6/9 TappancsMancs ***** válasza:
Azért egyes vicces volt na 😊
tegnapelőtt 21:45
 7/9 anonim ***** válasza:

"A Föld forgási sebessége persze az Egyenlítő fölött egyre csökken és a pólusokon nullára esik le"

Ezt azért gondold át.

Ezek szerint az Egyenlítőnál már péntek van, de Jönköpingben még csak kedd?

tegnapelőtt 21:56
 8/9 TappancsMancs ***** válasza:

jav*

... Föld felszínén* mért* forgási sebesség...

tegnap 17:33
 9/9 anonim ***** válasza:
TappancsMancs szerintem írj ki egy kérdést erről a tudományok kategóriában és majd elmondjuk miért nem jó amit mondasz.
tegnap 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!