Létezik olyan ember, aki több hónapig követte a Napot, és nem látott éjszakát hónapok óta, mert folyamatosan utazott a Nap irányába?

Nem tudom, de érdekes kérdés :D
Egyeske nem tudom miért írta azt amit, valószínűleg csak azt hajtogatja, amit hall másoktól.

Nem kivitelezhető legalábbis általánosan a gyakorlatban. A Nap láthatósága a Föld forgási sebességével arányos, attól függ egy nap hossza. Az Egyenlítőnél talajszinten a Föld forgási sebessége 1674 km/h. Ekkora sebességnél már nem jöhet szóba az autó és autóutak, se a hajózás, csak a repülőgépek.
Egy utasszállító repülőgép utazósebessége nagyjából 900-1000 km/h.
Egy katonai vadászrepülőgép sebessége általában ennél nagyobb.
F–16 Fighting Falcon maximális sebessége 2100 km/h.
Rendszeres légi utántöltéssel, nem tudom melyik mennyit bírna, de ezekből kivehető, hogy nagyon költséges lenne a kipróbálása és több hónap csak egy utasszállító repülőgépen lenne normálisan megoldható.
A Föld forgási sebessége persze az Egyenlítő fölött egyre csökken és a pólusokon nullára esik le, de az a kérdésednél gondolom, hogy nem egy érdekes téma. Illetve a fél éves nappal külön témájához megy át.

"A Föld forgási sebessége persze az Egyenlítő fölött egyre csökken és a pólusokon nullára esik le"
Ezt azért gondold át.
Ezek szerint az Egyenlítőnál már péntek van, de Jönköpingben még csak kedd?

jav*
... Föld felszínén* mért* forgási sebesség...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!