Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szerintetek mi állhatott...

Szerintetek mi állhatott amögött, hogy hirtelen elbocsátottak a munkahelyemről?

Figyelt kérdés
Egy bicikligyárban dolgoztam 3 hónapot egy ügynökségen keresztül (rajtuk keresztül kaptam a fizetésem stb). A bicikligyár december 25 és január 6 között zárva volt az ünnepek alatt, az első héten január 6. követően én 1 hétig szabadságon voltam. Mikor visszamentem a munkába január 14-én már aznap reggel láttam, hogy valaki bepakolta a cuccait a szekrényembe majd jött a főnök és közölte, hogy nem számítottak rám. Ezt december 24-én döntötték, aznap dolgoztam, nem szólt senki, amíg szabadságon voltam sem értesített senki pedig meg volt az elérhetőségem. Azt mondta, azért mert túl sokat hibáztam a munkában az elmúlt időben de nem érzem jogosnak, mert vannak akik évek óta dolgoznak ott és még mindig sokat hibáznak a munkában. Aztán hazamentem és hívtam az ügynökséget, ők nem tudtak semmit az egészről. Egyébként elég fura hely volt, mert ilyenek voltak, hogy kollégák mesélték, hogy elég lenéző a vezetőség a nőkkel szemben, pl bizonyos munkákra csak férfiakat tesznek meg ilyenek... mondjuk én is meg aki elbocsátott is nő vagyok de mindegy. Én azt hittem az elbocsátás egy fokozatosabb folyamat de ez csak úgy hirtelen jött. Nektek mi a véleményetek erről? Volt hasonló tapasztalatotok?
tegnap 21:57
 1/3 anonim válasza:

Igazából a próbaidő az 3 hónap általában és azalatt gyakorlatilag indoklás nélkül bármelyik fél azonnali hatállyal felmondhatja a szerződést.

Ha épp akkor rúgtak ki amikor eljött volna a harmadik hónap vége, akkor sajnos annyi lehetett a háttér, hogy vagy nem voltak megelégedve a munkáddal vagy úgy érezhették, hogy más karaktert keresnek a csapatba vagy csak esetleg szimplán nem voltál szimpi a főnöknek. Bármi lehet, hisz nem kell megindokolni. Lehet hogy időközben rájöttek hogy nem kell ennyi ember és rád esett a választásuk mert te voltál ott a legkevesebb ideje.

Ha 3 hónapon túl rúgtak ki, akkor már más a helyzet.

tegnap 23:03
 2/3 anonim válasza:
Elég fura és gonosz egy munkahely lehet,ne bánd lesz más.
tegnap 23:21
 3/3 A kérdező kommentje:
#1 Épp akkor járt le a próbaidőm. Még arra gondoltam, hogy talán csak a karácsony előtti időszakra kellehettem, hisz itt mindenki tudja, hogy az egy hajtós időszak, aztán az újév első néhány hónapja csendesebb, vagyis kevesebb a munka.
tegnap 23:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!