Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit tud az Ügyfélkapu+ és a...

Mit tud az Ügyfélkapu+ és a DÁP, amit a Kormányablakban nem lehet elintézni?

Figyelt kérdés

(nem tudom, hogy a kérdés melyik kategóriába illik leginkább)

Én nem használom, nem is tervezem használni egyiket sem.

Mit tudnak ezek a "csodálatos" appok, amit a kormányablakos ügyintézés és az okmányok magunknál hordása nem?

Mert nekem ezek a hagyományos módszerek bőven elegendőek.

Egyszer volt olyan, hogy valami orvosi lelet miatt kérdezték, hogy használok-e ügyfélkaput, mert onnan tudtam volna kinyomtatni valamit (úgy, hogy amúgy nincs is nyomtatóm), mondtam, hogy nem használom, de semmi baj nem volt, kaptam egy telefonszámot, ahol el tudtam intézni, hogy kinyomtassa nekem a háziorvosi asszisztens, nem volt egy nagy valami.

Komolyan, mitől ilyen nagy durranás ez a két applikáció? Minek egy plusz akkumulátor/tárhely/RAM fogyasztó (esetleg kémszoftver, ki tudja) a mobilra, ha amúgy mindent el lehet intézni "hagyományos" állampolgárként is?

Arról nem is beszélve, hogy mi van akkor, ha rendszerhiba, akkumulátor lemerülés, lefagyás, stb miatt nem elérhető a DÁP, amikor mutatni kéne a rendőrnek az igazolványt és/vagy a jogsit... Ebbe ugye senki se gondol bele. :)

ma 14:10
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Neked nem kell. Te csak ballagjal be, levelezzel, telefonaljal.

Nekem pl jo a mvm online felulethez is, tulajdoni laphoz, stb.

ma 14:16
 2/4 anonim ***** válasza:

Ugyanolyan, mint hogy e-mailt írsz postai levél helyett: ott van helyben nálad a lehetőség, nem kell utazni, sorba állni, akár pénzt költeni rá, azonnal hozzáférhető, nem vagy másokra utalva mint a nyomtatásos példánál.

"kémszoftver"

Ha ilyen paranoid lennél, nem használnál internetet, Google szolgáltatást vagy Microsoft terméket sem.

"ha nem elérhető a DÁP"

Legrosszabb esetben bediktálod az adatokat és a rendszerből így is visszakeresnek.

ma 14:21
 3/4 anonim ***** válasza:

A google csak azt akarja tudni hogy milyen reklámokkal bombázzon hogy többet költs, és nem rúgat ki ha a Tiszára szavazol és támogatod őket. :D

Amúgy az állampolgári pontszámát honnan tudja meg az ember? :D

ma 16:33
 4/4 A kérdező kommentje:

Mi az az állampolgári pontszám?

Azt hallottam, hogy kínában van valami ilyesmi, de Magyarországon?

ma 16:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!