Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mi kell a CPg gitár hangzáshoz?

Mi kell a CPg gitár hangzáshoz?

Figyelt kérdés

Sziasztok, lehet hülye kérdés, de mi kell ahhoz hogy a gitáromnak CPg-s hangzása legyen? (kevésbé vagyok hozzáértő)

Itt van egy, talán legismertebb számuk: [link]

febr. 2. 19:03
 1/3 anonim ***** válasza:
Egy normális gitár humbuckerekkel (EMG hz-h4 preferált), meg egy jó erősítő (ha lehet, akkor csöves, de nen must have). És ugye nyilván egy 412, lehetőleg nem valami noname sz*r. Effektekre nem hiszem, hogy ehhez szükség lenne. Bár azokkal is el lehet érni hasonlót, de az általad megnevezett hangzás nem ördögtől való, simán ki lehet hozni egy jó erősítőből. Abból esetleg ajánlani tudom a Marshall JCM900-at.
febr. 2. 20:26
 2/3 anonim ***** válasza:
Punkhoz bizony Proco Rat pedál kell. Vagy egy másik gyártó hasonló distortion alternatívája.
febr. 3. 15:29
 3/3 Waff ***** válasza:
100%
Tudni kell hogy a CPg minimál cuccon játszott minimál punkot. Viccesen hangzik de tényleg az a lényeg h sz@r legyen a hangzás. Alap-punkhoz nem kell sem drága gitár sem drága erősítő (pont ez a lényege). Én CPg számokhoz kifejezetten a legolcsóbb de még játszható gitárt, és valami alsóbbkategóriás erősítőt vennék.
febr. 4. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!