Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Rendeltem külföldről egy...

Rendeltem külföldről egy csomagot és mióta van olyan hogy a futár cég rak rá áfát?A futár céget ha hívom lekezelően beszélnek és még pontos infót se mondanak hogy mikorra jön meg a csomagom.Valaki tud ez ügyben valamit?Én tudom rosszul a dolgokat?

Figyelt kérdés

jan. 22. 17:04
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ennyiböl mit lehet tudni? Egyetlen értelmes infót sem adtál meg.

Honnan rendeltél valamit, milyen áfáról beszélsz, milyen futárcég szállítaná, mi van a csomagkövetéssel?

Írd már le érthetöen, mit akarsz megtudni, meg miröl van szó

jan. 22. 17:18
 2/7 A kérdező kommentje:
A kérdés az volt hogy a futár cégek rakhatnak e külföldről érkező csomagokra magyar Áfát? De egyébként a FedEx futár cégről van szó akik nem hozzák ki a csomagomat. És a csomagnyomon követésnél meg az áll hogy jan.13.án ki kellett volna szállítani. Illetve a vavalash oldalról rendeltem ugyanis műszempillás vagyok és a munkámhoz való eszközöket rendeltem meg és onnan már rendeltem és akkor semmi probléma nem volt.
jan. 22. 17:59
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem a futárcég rak rá, ő csak szállít. Vagy az eladó rakja rá az áfát és már kifizetéskor elutalod az árát; vagy pedig a vámellenőrzésen a vámosok állapítják meg, és teszik hozzá. Mivel EU-n kívüli rendelésnél neked kötelező megfizetni az áfát, igazából tök mindegy hogy ki és hol fogja neked majd rárakni, az átvételig azt ki kell fizetni és ennek tudatában rendelsz.
jan. 22. 18:22
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Áfa+vámkezelési költség megy rá, futárcégnek ehhez semmi köze
jan. 22. 18:39
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A futárcégek általában segítenek az ügyintézésben, hogy ne neked kelljen rohangálni a vámhivatalba a vámkezelés miatt (azt is választhatod, de egyszerűbb a futárcégen keresztül intézni). A vámot és az ÁFA-t meg kell fizetni. Az eladó meg sok esetben nem tudja, hogy melyik országban mik a szabályok. Ő feladja az árut, aztán majd a vevő intézi a vámot, ÁFA-t úgy, ahogy az adott országban a jogszabály előírja. Megérkezik az áru az országba, bekerül a vámra, aztán onnan akkor jön ki ha valaki befizeti az vámot és az ÁFA-t. Teheted azt is, hogy odamész a vámhivatalba és ott kifizeted és átveszed a cuccot.
jan. 22. 19:22
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Az olvasás sokat segítet.

SZÁLLÍTÁS

FIGYELEM: A célországba érkezéskor felmerülő vámok vagy további adók kizárólag a vevőt terhelik. Kérjük, győződjön meg arról, hogy tisztában van az esetlegesen felmerülő helyi adókkal vagy illetékekkel a rendelés leadása előtt.

jan. 22. 19:24
 7/7 anonim ***** válasza:
Mikorra jön meg a csomagod? Ha az ÁFÁ-t (TAX) nem fizeted ki, akkor soha!
jan. 23. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!