Rendeltem külföldről egy csomagot és mióta van olyan hogy a futár cég rak rá áfát?A futár céget ha hívom lekezelően beszélnek és még pontos infót se mondanak hogy mikorra jön meg a csomagom.Valaki tud ez ügyben valamit?Én tudom rosszul a dolgokat?
Figyelt kérdés
jan. 22. 17:04
1/7 anonim válasza:
Ennyiböl mit lehet tudni? Egyetlen értelmes infót sem adtál meg.
Honnan rendeltél valamit, milyen áfáról beszélsz, milyen futárcég szállítaná, mi van a csomagkövetéssel?
Írd már le érthetöen, mit akarsz megtudni, meg miröl van szó
2/7 A kérdező kommentje:
A kérdés az volt hogy a futár cégek rakhatnak e külföldről érkező csomagokra magyar Áfát? De egyébként a FedEx futár cégről van szó akik nem hozzák ki a csomagomat. És a csomagnyomon követésnél meg az áll hogy jan.13.án ki kellett volna szállítani. Illetve a vavalash oldalról rendeltem ugyanis műszempillás vagyok és a munkámhoz való eszközöket rendeltem meg és onnan már rendeltem és akkor semmi probléma nem volt.
jan. 22. 17:59
3/7 anonim válasza:
Nem a futárcég rak rá, ő csak szállít. Vagy az eladó rakja rá az áfát és már kifizetéskor elutalod az árát; vagy pedig a vámellenőrzésen a vámosok állapítják meg, és teszik hozzá. Mivel EU-n kívüli rendelésnél neked kötelező megfizetni az áfát, igazából tök mindegy hogy ki és hol fogja neked majd rárakni, az átvételig azt ki kell fizetni és ennek tudatában rendelsz.
4/7 anonim válasza:
Áfa+vámkezelési költség megy rá, futárcégnek ehhez semmi köze
5/7 anonim válasza:
A futárcégek általában segítenek az ügyintézésben, hogy ne neked kelljen rohangálni a vámhivatalba a vámkezelés miatt (azt is választhatod, de egyszerűbb a futárcégen keresztül intézni). A vámot és az ÁFA-t meg kell fizetni. Az eladó meg sok esetben nem tudja, hogy melyik országban mik a szabályok. Ő feladja az árut, aztán majd a vevő intézi a vámot, ÁFA-t úgy, ahogy az adott országban a jogszabály előírja. Megérkezik az áru az országba, bekerül a vámra, aztán onnan akkor jön ki ha valaki befizeti az vámot és az ÁFA-t. Teheted azt is, hogy odamész a vámhivatalba és ott kifizeted és átveszed a cuccot.
6/7 anonim válasza:
Az olvasás sokat segítet.
SZÁLLÍTÁS
FIGYELEM: A célországba érkezéskor felmerülő vámok vagy további adók kizárólag a vevőt terhelik. Kérjük, győződjön meg arról, hogy tisztában van az esetlegesen felmerülő helyi adókkal vagy illetékekkel a rendelés leadása előtt.
7/7 anonim válasza:
Mikorra jön meg a csomagod? Ha az ÁFÁ-t (TAX) nem fizeted ki, akkor soha!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!