Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Németországban nem szokott...

Németországban nem szokott telefonálni a futár, mielőtt kézbesítené a csomagot?

Figyelt kérdés
Csak 4 hónapja vagyok az országban, és német webshopról rendeltem valamit, majd a futár simán csak elhozta, anélkül, hogy előtte felhívott volna, hogy otthon vagyok-e. Szerencsére épp itthon voltam, de meglepődtem mikor csak becsöngetett.

tegnap 20:33
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ezek szerint nem... Miért nem egy németet kérdezel meg?
tegnap 20:36
 2/9 anonim ***** válasza:
49%

Minek hívna fel?

Én azt sem értem, Magyarisztánban minek hív fel.

Az útvonal fix, előre meg van tervezve. Ha minden egyes megállónál nekiállna telefonálgatni, várni amíg kicseng, felveszed, nem veszed fel, értetlenkedsz ki az, mit akar, alkudozol hogy ne most jöjjön hanem fél óra múlva, hozzon már egy kiló kenyeret, satöbbi, az életben nem végezne.

Odamegy, csenget, vagy ajtót nyitsz, vagy nem.

tegnap 20:38
 3/9 anonim ***** válasza:
41%

Hogy Magyarisztánban minek hív fel?

Hát azért, hogy át tudja adni a rendelést.

Nem mindenki van úgy vele, hogy otthon van és lesi a futárt, és tudtommal erre senkit nem lehet kötelezni.

De ha indulás előtt felhív, hogy mikor érkezik, esélyes, hogy meg tudom mondani ott leszek-e, vagy hiába jön.

tegnap 20:55
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem szokás. Odaadja a csomagot, ha nem vagy otthon odaadja a szomszédnak, ott hagyja az ajtó előtt esetleg leadja csomagponton.
tegnap 21:05
 5/9 anonim ***** válasza:
No meg pl. a nem zsemle pont hu-nál automatikusan jön az sms a GPS-pozíció alapján.
tegnap 21:06
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Itt (DE) a legtöbb futárszolgálat élőben nyomon követhető, látod, mikor ér hozzád. Tök felesleges emellett még telefonálgatással elbaxni az időt.

Ráadásul marhára nem a futár dolga, hogy te épp otthon vagy-e vagy nem. Nem fizettél felárat azért, hogy egy adott időpontban érkezzen. Megy amikor odaér, te meg vagy otthon vagy, vagy nem. Ha nem, akkor felhívástól sem leszel hirtelen otthon. Cserébe a legtöbbnél megadhatod online, mit tegyen, ha nem vagy otthon: vigye csomagpontra, automatába (ha van), adja X szomszédnak, tegye le megadott helyen.

Igazad van: nem kötelezhet senki arra, hogy otthon legyél. De te sem kötelezheted a futárt, hogy akkor kézbesítsen, amikor te akarod. Mert ha a napi hetven címzett mindegyike nekiállna időpontot kitalálni, semmi nem lenne kiszállítva.

tegnap 21:09
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

NEM, nem szokás.

Ha nem vagy otthon, a legtöbb esetben leteszi a lakás elé. És mivel NEM MO-ról van szó, a csomag ott megvárja, mire hazaérsz.

tegnap 21:21
 8/9 anonim ***** válasza:
45%
Itthon is teljesen felesleges. Olyan címre kell rendelni, ahol van napközben valaki, aki át tudja venni. Hogy ez otthon vagy munkahely, te vagy egy családtag, az részletkérdés.
tegnap 22:17
 9/9 anonim ***** válasza:

Barátnőm mondta, hogy őt sem hívták előtte.

Itt is párnál már követhető, merre jár pl DPD, Express one. Szerintem ez még jobb dolog, mintha csak telefonálna.

tegnap 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!