Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szerintetek akkor is ér...

Szerintetek akkor is ér valamit az igazság, ha csak én tudom és nem tudom másnak bebizonyítani?

Figyelt kérdés
Az 1984 című könyvben van ez az idézet: "Az, hogy kisebbségben van, ha akár egymaga alkotja a kisebbséget, még nem jelenti azt, hogy őrült valaki. Van igazság, és van hazugság, s ha akár az egész világ ellenében is az igazsághoz ragaszkodunk, még nem vagyunk őrültek." Ennek kapcsán gondolkoztam el mit ér az igazság, ha nem tudom bebizonyítani.

jan. 19. 16:32
 1/3 modder151 ***** válasza:

Attól, hogy bebizonyítod, még nem feltétlenül fogadják el mások.

A kérdés-szerintem- az, hogy mi fontosabb: tudni és élni az igazságot, vagy mások véleménye?

jan. 19. 19:44
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

A saját meggyőződésed, hited és igazságod csak ér valamit neked, nem?

#1-es nagyon jót írt! Ha neked a bizonyítás ennyire fontos, akkor nem magát az igazságot tartod fontosnak, hanem azt, ki milyen véleményt formál rólad és ha úgy érzed, nem tudod bizonyítani az igazad, az igazság szart sem ér, mert az a lényeg, hogy bizonyíts, learasd a babérokat, vagy szimplán beilleszkedj a társadalomba. Aki kilóg a társadalomból bármiért is, azt kirekesztik. A bizonyítási kényszer csak ezért van. Szóval tényleg ennyire számít, ki mit gondol, ha te valóban tudod az igazságot?

jan. 19. 22:15
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem értem miért kellene másoknak bebizonyítani. Ha az az igazság (a valóság), és számodra gondolom értékes, akkor értékes. Ha másnak ez értéktelen, nem kell ráerőltetni. Nem értem, hogy mi köze ehhez másnak.
jan. 23. 15:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!