Keresek egy regebbi sci-fi novellat. Urhajok, raklenyek... Otletek?
Valoszinuleg legalabb 30 eve olvastam egy rokonnal, ami nem jelenti azt hogy akkor jott ki frissen a nyomdabol. A mediumra az elso tippem a Robur magazin volt, mivel a formatuma, es a sci-fi novellaskotet jellege elegge illeszkedik az emlekeimre. Atporgettem mind a 16 kiadvanyt, es hat nem a Robur amit keresek. Innentol a kollektiv tudatra vagyok utalva. :)
Magabol a tortenetbol, amire emlekszem: Egy nagy urhajo elfog egy kis urhajot. A nagyban rakszeru lenyek vannak, a golyo nem tesz bennuk kart, de a panceltoro igen. Ulni nem tudnak. A kis urhajoban emberek vannak, es valamit rejtegetnek. A novella kesobbi reszeben egy bolygo (Fold?) elhagyott haza a helyszin. A rakszeru izek ott keresik az elrejtett holmit. A csavar az, hogy mivel a rakfajzatok ulni nem tudnak, a gondolkodasuk ugy torzul hogy azt nem is feltetelezik hogy a cucc egy szekbe van rejtve. Pedig ott van. A fogonoszt vegul megkuldik panceltorovel. Fuggony. Taps.
Nem feltetelezem hogy az iras elsoosztalyu. Viszont marha erdekes lenne ujra elolvasni, idosebb fejjel milyennek latom.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!