Bende0907 kérdése:
Felvételi tantárgyak. Nézik a töri jegyet ha kémiával szeretnék továbbtanulni?
Figyelt kérdés
Ha mondjuk én kémiával szeretnék továbbtanulni egyetemen/főiskolán, akkor nézik pl a történelem jegyet?jan. 19. 01:41
2/6 anonim válasza:
Nézd meg a Felvin a pontszámítás lehetséges módjait. Az érettségi átlagba minden érettségi bizonyítványban szereplő eredmény beszámít, ha nem duplázással számolják a pontjaidat.
4/6 anonim válasza:
Duplázásnál nem nézik csak a 2 "választott" érettségi tárgyat amit az egyetem előír. Pl kémia szakra a kémia es a matek érettségi eredményét.
Tanulmányi pontoknál viszont az összes érettségi eredményt és a jegyeidet (azt hiszem magyar, matek, töri, nyelv, 1 természettudományos tárgy).
De ha duplázással több pontod lesz akkor úgyis azzal fognak számolni tehát szerintem ha kémia szakra szeretnél menni akkor felesleges a töri miatt aggódnod.
A duplázásba egyébként a matek es a kémia jegyed se számít bele közvetlenül persze azért érdemes mindent megtenned (a jobb jegyért is) mivel általában a jobb jegy magasabb tudást tükröz és magasabb tudással (valószínűleg) jobban fog menni az érettségi is.
5/6 MDaniel98 válasza:
Attól függ. Pár éve erre tudtunk volna konkrétumot mondani, de ma már egyeteme válogatja, hogy hogyan nézik a pontokat.
6/6 anonim válasza:
Ha nem duplázol, akkor nézik. Ugyanis a hagyományos pontszámításkor a 11-12. évi végi jegyeket nézik az érettségi tantágyakból (matek, történelem, magyar, egy idegen nyelv) és érettségi átlag + a két érettségi + intézményi pontok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!