Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Az éhhalál milyen lehet...

Az éhhalál milyen lehet nagyon rossz?

Figyelt kérdés
jan. 10. 16:20
 1/8 anonim ***** válasza:

Igen valószínű rossz.

Ennek csak szóban halni rosszabb.

jan. 10. 18:02
 2/8 anonim ***** válasza:

Próbálj ki egy hetet úgy, hogy csak vizet iszol. Kb 3-4 nap után már baromi kellemetlen, a 7. napról nem is beszélve.

S rájösz.

jan. 10. 22:33
 3/8 anonim ***** válasza:
Nagyon rossz, hosszan tartó éhezés előzi meg. Egy idő után jönnek a tartós egészségügyi károsodások, mint például a vakság. A szervezet leépül, mielőtt még megadná magát.
jan. 11. 11:43
 4/8 anonim ***** válasza:
3: vakság? :o
jan. 11. 17:29
 5/8 anonim válasza:

Inkább a körülményektől függ. Magát az éhezést pár nap után már lehet nem is érzed.

Pl én a függőségeim miatt hajléktalan voltam télen, és nem tudtam kaját szerezni 3 teljes napig (előtte se zabáltam szét magam). Elkezdtem hallucinálni, szaloncukrokat láttam a földön de mire felvettem volna már nem volt ott. Egy pincében aludtam és árnyékok jelentek meg éjszaka, semmi erőm nem volt, konkrétan alig bírtam menni. Ilyenkor a szervezet is zsibong, a térd stb ízületek megfájdulnak, sokszor ájulásig fajul a helyzet. Amikor így elalszik, elájul stb az ember ott már érzi hogy benne van hogy nem tér többet magához. Vagy úgy írnám érezni kicsit a halál szelét. De ilyenkor már nem éhes az ember, mármint úgy mint alapból, mert már annyira oda van hogy nem érzi az egészet. Lehet kicsit össze-vissza írtam de valahogy így kell ezt elképzelni. De más helyzetben biztos másképp van, szóval körülménye válogtaja.

jan. 11. 18:47
 6/8 anonim ***** válasza:
5, és jelenleg mi a helyzet? Drogfüggő vagy?
jan. 11. 18:55
 7/8 anonim válasza:
6, ja
jan. 11. 18:56
 8/8 anonim ***** válasza:

Ezt válaszolta a chatgpt:

Az éhhalál az a folyamat, amikor a test súlyos tápanyaghiány miatt képtelen fenntartani alapvető funkcióit. Általában több hét alatt alakul ki, ha valaki nem jut ételhez, de a pontos időtartam függ a test állapotától, vízfogyasztástól és egyéb tényezőktől.

A legelső tünetek közé tartozik a gyengeség, fáradtság, koncentrációképtelenség, és fokozódó éhségérzet. Ahogy a test energiaforrásai kimerülnek, a szervezet elkezdi a zsírokat és az izmokat lebontani. Az izomsorvadás, alacsony vérnyomás, szédülés, és mentális zavartság is megjelenhet. A végső stádiumban a szervezet már nem képes fenntartani az alapvető élettani funkciókat, és különféle szervi elégtelenségek, például szívelégtelenség következhetnek be.

A fájdalom leginkább az izom- és szervkárosodásokból ered, de az éhségérzet mellett gyakran előfordulhat szorongás, depresszió is. Az éhhalál fájdalmas és lassú folyamat, amely súlyos testi és mentális kimerültséggel jár.

jan. 12. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!