Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Anglisztika szak után mit...

Anglisztika szak után mit tanuljak?

Figyelt kérdés

Anglisztika szak után milyen mesterképzésre lehet jelentkezni? Vagy mit érdemes még elvégezni? Egész egyetem alatt hr területen dolgoztam diákként, érdekelne is ez, de nem tudom erre az alapszakra lehet-e valami ilyesmi mesterre jelentkezni, vagy van-e valamilyen foszkos szak ami hr-es lenne. Újabb alapszakba nem szeretnék belekezdeni... Esetleg van e valamilyen fordító/tolmács mester? Vagy bármi hasonló?

Negatív kommentektől kérlek kíméljetek, nem azért szeretnék tanulni még, mert nem lenne hol elhelyezkednem (ami nem McDonald's és társai).😊

tegnapelőtt 22:48
 1/3 anonim ***** válasza:
90%

Van fordító tolmács mester (én azt végeztem), de rettenetesen nehéz elhelyezkedni benne. A legtöbb ismerősöm is csak valami más mellett csinálja (kivéve, akit felvettek fordítóirodába, de oda is nehéz bekerülni és nem fizet annyira jól), mivel nem lehet belőle megélni. Hacsak nincs hatalmas ismeretségi köröd és jó sok referenciád.

Egyik ismerősöm nemzetközi tanulmányokra ment anglisztika után. (De arról nem tudok nyilatkozni.)

tegnap 12:21
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Emberi erőforrás tanácsadó MA angolul vagy magyarul kredit elismeressel min. 15 kredit kell pld. filozófia, kommunikáció, szociológia stb. Az anglisztika szakon is vannak olyan speciálizaciok vagy minorok amivel meglehet a szükséges kredit és ez inkább humán szak.
tegnap 13:30
 3/3 anonim ***** válasza:
69%
Én ez a BA után több mint 2 évig munkakereső voltam; 500-nál több visszautasítási kellett látnom. Most meg vízügyi mérnökire mentem, a legjobb amit eddig csináltam.
tegnap 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!