Saját körmös vállalkozást szeretnék. Lehet érettségi nélkül vállalkozást nyitni? Köszönöm előre a választ! ☺️
Figyelt kérdés
jan. 2. 19:49
2/6 anonim válasza:
Ha a szakmai képzés nincs érettségihez kötve, akkor a vállalkozás sincs érettségihez kötve.
3/6 anonim válasza:
Szerintem legtöbb körmös vállalkozás nélkül csinálja másodállásban.
4/6 anonim válasza:
2025 van és még mindig az érettségin kattog valaki. Ez ma már olyan, mint régen a 8 általános volt. Nehogy már valaki ne legyen képes egy kettes érettségit összehozni.
5/6 anonim válasza:
Nekem minden érettségim 4-es lett, a töri 5-ös. Nem igazán tanultam rájuk, de estin gyerekjáték. Még segítenek is, nálunk mindenki átment elsőre.
Amúgy lehet vállalkozni, persze. Magát a vállalkozást semmi nem tiltja, csak szakmai tevékenységet nem folytathatsz, ha nincs meg hozzá a képesítésed. A körmös/fodrász/mittomén milyen szépészeti OKJ-k meg már elég régóta érettségi kötelesek. Tehát, ha nincs végzettséged, fel kell venned valakit, akinek van.
6/6 anonim válasza:
Itt mindenki félre érti a kérdezőt? Nem az volt a kérdése, hogy nehéz-e leérettségizni. Hanem a kérdés alapján nincs érettségi végzettsége, és körmös vállalkozást szeretne indítani. Jelenleg körmös szakma csak érettségi végzettséggel szerezhető. Amennyiben régebben megszerezte a szakképesítését (csak pár éve kötött érettségihez, előtte ez nem volt szükséges érettségi a körmös szakképesítéshez), akkor simán vállalkozhat, maga a vállalkozás, mint önfoglalkoztatás nem kötött érettségihez. Nyilván ha még nincs szakképesítése, akkor előbb az érettségi utána a szakmai képzés. Attól hogy emeltek egy szakma bemeneti képesítési követelményén, a régebben szerzett szakképesítések érvényesek maradnak, és ellátható vele a munkakör.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!