Gyógymasszőr? Masszőr?
Tanácsot szeretnék kérni.1-2éve eldöntöttem, hogy szeretnék masszőrködéssel foglalkozni.Viszont néztem, hogy a gyógymasszőr oktatás, kb 2év, és ott orvos mellett kellene dolgozni.A sima masszőr aki egyéb masszázsfajtákat elsajátít viszont kicsit szabadabb, ahogy így olvasgattam.Későbbiekben szeretnék egy saját kis szalont nyitni, persze nem Magyarországon és ehhez úgy gondolom nem a gyógymasszőr vonalon kellene elindulnom.Segítséget szeretnék kérni, hogyan is fogjak hozzá.Jelenleg érettségim van.Ahogy nézelődtem sok helyen 1-2 napos sima masszőr tanfolyamok vannak, de úgy gondolom 1-2 nap alatt nem lehet megtanulni eléggé ezeket.
A negativ kommenteket elkerülve szeretnék előrébb jutni.Előre is köszönöm a hasznos válaszokat.
Figyelj! Én gyógymasszőr vagyok, kicsit félre vagy tájékoztatva, mert MI mozgunk szabadabban, ha jól meggondolod már csak azért is, mert nem csak az alap frissítő masszázs formát sajátítjuk el, (jóval többről van itt szó) és senkinek nem kell orvos mellett dolgoznia... mert gyakorlatilag ilyen (ebben a formában) nincsen. Ez nagyjából annyit jelent, hogy orvos által előírt kezeléseket csinálnálsz a betegeken, de nem függsz tőle. Nem feltétlenül kell neked kórházban dolgoznod, sőt mostanság a legtöbb fürdőbe, gyógyfürdőbe is inkább a gyógymasszőröket keresik, mint a sima (elnézést a kifejezésért) frissítősöket.
Örülök, ha tudok segíteni, ha bármi kérdésed van, csak írj! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!